Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Banati Green Falcon: Μια ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα από μπαμπού

Banati Green Falcon: Μια ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα από μπαμπού

Μια πρωτότυπη όσο και γοητευτική μοτοσικλέτα από τις Φιλιππίνες επιχειρεί να αναδείξει τον τρόπο που μπορούμε να συνδυάσουμε αποδοτικά τεχνολογία και φυσικό πλούτο χωρίς κανένα περιορισμό.

Η Banatti Green Falcon, μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα οι εξωτερικές επιφάνειες της οποίας αποτελούνται από μπαμπού, είναι ένα πρωτότυπο δημιούργημα του επικεφαλής της Meep Inc, Christopher Paris Lacson ο οποίος μέσω της εταιρείας και με επίκεντρο τις Φιλιππίνες επιχειρεί να παρουσιάσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης που δεν έχουν επιπτώσεις για το περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στην ηλεκτροκίνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδίασε και κατασκεύασε την Banatti Green Falcon η οποία χάρη στην ιδιαιτερότητα της χρήσης μπαμπού εμποτισμένου με ρητίνη για τις εξωτερικές της επιφάνειες, είναι ελαφρύτερη ακόμα και σε σχέση με μια αντίστοιχη κατασκευή από υαλόνημα.

Ενδεικτικό είναι ότι το βάρος των επιφανειών που αποτελούνται από μπαμπού περιορίζεται σε μόλις 6,5 κιλά, ενώ σύμφωνα με τον δημιουργό της η ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου υλικού κατόπιν της επεξεργασίας με ρητίνη το καθιστά εξίσου ανθεκτικό με το ατσάλι.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό σύνολο με το οποίο εξοπλίζεται η Banatti, της εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα ενώ οι μπαταρίες με τις οποίες εξοπλίζεται αρκούν για αυτονομία 50 χλμ.

Παράλληλα όπως σημειώνει ο Lacson, η αίσθηση που αποκομίζει κανείς μετακινούμενος με τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι πολύ διαφορετική από την συνήθη συνεπικουρούμενων της σχετικά αθόρυβης αθόρυβης λειτουργίας της αλλά και του σχεδιασμού της σέλας η οποία αντλεί έμπνευση από τις σέλες των αλόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την «φυσική» της υπόσταση η Banatti Green Falcon δεν στερείται τεχνολογικών gadgets διαθέτοντας φωτιστικά σώματα LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων ακόμα και hub υποδοχής smartphone προκειμένου ο αναβάτης να ακούει την αγαπημένη του μουσική.

Όπως θα περίμενε κανείς, η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα δεν προορίζεται για παραγωγή, αποτελώντας, όπως σημειώνει ο δημιουργός της, ένα απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορεί κανείς να δημιουργήσει με υλικά από και προς όφελος του περιβάλλοντος, εκμεταλλευόμενος τον εκάστοτε φυσικό πλούτο, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024