Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
FIFA: Οι αθλητικές ομάδες κινδυνεύουν με Grexit λόγω βίας

FIFA: Οι αθλητικές ομάδες κινδυνεύουν με Grexit λόγω βίας

Αναφορά στα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την εισήγηση της FIFA για Grexit των ελληνικών ομάδων κάνει στην 15ημερη αναφορά της η Interpol επικαλούμενη σχετικό άρθρο της Chicago Tribune

Στο «χείλος του γκρεμού» βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με την FIFA λόγω του τελευταίου κρούσματος βίας με την εισβολή του ενόπλου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, στις 11 Μαρτίου.

Το ακραίο αυτό γεγονός έχει προκαλέσει το πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον αθλητικών και μη φορέων, με την Interpol να περιλαμβάνει στην 15ημερη αναφορά της άρθρο της Chicago Tribune για την εισήγηση της FIFA για Grexit των ελληνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων το άρθρο περιλαμβάνει δήλωση του Χέρμπερτ Χούμπελ, επικεφαλής της επιτροπής της FIFA σύμφωνα με την οποία «το Grexit που κάποτε φαινόταν μακρινό, τώρα πια δεν είναι αδύνατο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού».

Επίσης, γίνεται αναφορά στην ελληνική κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών των τεσσάρων μεγαλύτερων συλλόγων (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) λόγω των επαναλαμβανόμενων επεισοδίων στα γήπεδα και στο γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο της Τούμπας έχοντας όπλο στη ζώνη του και εξαιτίας αυτού είναι αντιμέτωπος με απαγόρευση εισόδου τους αθλητικούς χώρους από τρία έως πέντε χρόνια και χρηματικό πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

Φυσικά από το άρθρο δεν θα μπορούσε να μην γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θεωρείται σύμμαχος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συμβάλλει στην επίλυση της νέας ελληνικής ποδοσφαιρικής κρίσης με οποιοδήποτε «πολιτικό κόστος».

«Αλλά οι συμπεριφορές του Σαββίδη έχουν προκαλέσει πίεση στον αριστερό πρωθυπουργό, που κατηγορείται από τους αντιπάλους του ότι επέτρεψε στον Σαββίδη μια ταχεία άνοδο στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι σε αντάλλαγμα πολιτικής υποστήριξης και βοήθειας με τις ιδιωτικοποιήσεις», υπογραμμίζεται στο άρθρο.

Τέλος, σχολιάζεται και η ολιγωρία των αστυνομικών αρχών να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κ. Σαββίδη κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου. «Μόλις παρήλθε το αυτόφωρο, μια φωτογραφία του όπου φαίνεται να είναι μαζί με παίκτες του ΠΑΟΚ στο λόμπι πολυτελούς ξενοδοχείου ιδιοκτησίας του, έκανε το γύρο των ΜΜΕ», αναφέρει το άρθρο της Chicago Tribune.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024