Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός 2018: Οι δημιουργίες που ξεχωρίζουν

Οδηγός 2018: Οι δημιουργίες που ξεχωρίζουν

Από εκθέσεις και γκαλερί μέχρι εβδομάδες σχεδιασμού οι καλύτερες δημιουργίες του 2018

Όλο το χρόνο, μας ταξιδεύει σε εκθέσεις και γκαλερί και καλύπτει εβδομάδες σχεδιασμού οι οποίες καθορίζουν τα πιο εκλεπτυσμένα, καινοτόμα και θεαματικά σχέδια από όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για το Wallpaper.cem, το οποίο συνέλεξε και μας παρουσιάζει τον οδηγό του για το καλύτερο design του 2018, αποτελούμενος από κορυφαία εκθέματα και έξυπνα προϊόντα.

849 Alexander Girard pen

Τρεις δημιουργικές δυνάμεις συνδέονται για μια «παιχνιδιάρικη» συνεργασία. Η ελβετική κυριαρχία του Maison Caran d’Ache συναντά τις γραφικές εκτυπώσεις του Alexander Girard και τη δημιουργική εφευρετικότητα της Vitra για νέα γοητευτικά σχέδια στυλό.

New brand Bassines

Μετά την επιτυχία της πολυτελούς μάρκας La Cornue για κουζίνες, ο γάλλος οραματιστής Xavier Dupuy ξεκινά νέο εγχείρημα που τον οδηγεί σε άγνωστους μέχρι σήμερα για αυτόν «τόπους»: το σχεδιασμό μπάνιου. Σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την τέχνη της μεταλλοτεχνίας, και ιδιαίτερα των γαλλικών χαλκοσωλήνων, κυκλοφορεί μια σειρά από σύγχρονους νεροχύτες. Με τίτλο Bassines, η Dupuy δημιουργεί τη μάρκα με το μακροχρόνιο συνεργάτη, σχεδιαστή Laurent Besseas με κομψές σύγχρονες λεκάνες από ανοξείδωτο χάλυβα, χρυσό, χαλκό και μαύρο.+

Globe-Trotter x Paul Smith

Η κλασική ναυτική θήκη του Paul Smith «μεταμορφώθηκε». Η πολυτελής ταξιδιωτική μάρκα αξιοποίησε τον βρετανό σχεδιαστή μόδας σε μια συλλογή περιορισμένης έκδοσης, με τον Smith να προσθέτει «πινελιά χρώματος» και το μοτίβο της πολύχρωμης ρίγας στη χειρολαβή και στις γωνίες του. Διατίθενται σε μια σειρά από αποχρώσεις. Το κάθε κομμάτι συνδυάζει την τέχνη και την μόδα, τα οποία αποτελούν έναν μοναδικό σύντροφο ταξιδιού.

Cannes Précieux

Πίσω στο 1928, ο Jean Puiforcat έθεσε τον πήχη στο δείπνο αλά Κάνες όσον αφορά τα μαχαιροπήρουνα. Ο εικονικός σχεδιασμός ήταν εμπνευσμένος από την αρχιτεκτονική πρόσοψη του Hôtel Martinez στις Κάννες και εξυπηρετούσε τις ελίτ σε βραδιές για εκλεπτυσμένα δείπνα. Η γαλλική μάρκα προσδίδει αυτή τη φορά στην σειρά μια κομψή αναμόρφωση, προσθέτοντας μια «νότα» όνυχα, νεφρίτη και λάμψη στη χειρολαβή των τεμαχίων από ασήμι. Η πολύτιμη τα φέρνει στο μεταίχμιο από μαχαιροπίρουνα σε κοσμήματα μόδας.

Poli-Piel’ by Jorge Penadés

Ο Ισπανός σχεδιαστής συμπιέζει και κόβει βαμμένα δερμάτινα αποκόμματα σε μακρά προφίλ με κόκκο όπως μάρμαρο ή ξύλο. Το «Poli-Piel», μια ατομική παράσταση στη γκαλερί της Μαδρίτης Machado-Muñoz, δείχνει ότι οδηγεί την εφεύρεσή του σε μια «τολμηρή» κατεύθυνση. Το δέρμα είναι το κοινό στοιχείο σε οκτώ ξεχωριστά κομμάτια επίπλων και φωτισμού. οι πόρπες και οι δερμάτινες λουρίδες συνδυάζουν το δικό του υλικό με τα γυάλινα, αλουμινένια και τους καθρέφτες. Σηματοδοτώντας την πρώτη ατομική έκθεση του Penadés, το «Poli-Piel» προβάλλει επίσης μια νέα τεχνική που έχει βρει ο καλλιτέχνης για να συνεισφέρει το φυσικό υλικό σε δομική μορφή.

This X That pop-up

Συμβουλευτικής σχεδίασης το This X That pop-up συνδυάζει τον αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό στο νέο αναδυόμενο κατάστημα στο Geffen Contemporary της MOCA. Η εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες προσκάλεσε «έκρηξη» από αναδυόμενες αρχιτεκτονικές πρακτικές για να προσφέρει κομμάτια περιορισμένης έκδοσης για το σπίτι και τον κήπο. Το εν λόγω κομμάτι έχει σχεδιαστεί από τον Jimenez Lai, ιδρυτή του Bureau Spectacular. Ο Lai «μεταφράζει» το πάθος του για την αρχιτεκτονική σε ένα σχεδιασμό γελοιογραφία. Ο λαμπτήρας υποστηρίζεται από τη δική του κυρτή ροή και μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα, στην επιφάνεια του τραπεζιού ή στην οροφή.

Kartell pop-up

Μια συναρπαστική ένωση ιταλικής ανδρείας είναι η συναρπαστική συνεργασία μεταξύ του Kartell και του επιχειρηματία Lapo Elkann, ο οποίος έφτασε στις αμερικανικές ακτές μέσω ενός αναδυόμενου χώρου στο Barneys New York. Χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία «περιτύλιξης», η Elkann έχει καλύψει μια ποικιλία από εικονίδια Kartell σε μια σειρά από ζωντανά μοτίβα και γραφικά, εμπνευσμένων τόσο από μόδα όσο και από κλασικά αυτοκίνητα. 40 από τα διαχρονικά κομμάτια του Kartell, όπως η καρέκλα του Philippe Starck και το γυαλιστερό τραπέζι του Antonio Citterio, έχουν περιτυλιχθεί με ενεργειακές ρίγες, από γυαλιστερό χρώμιο.

Sister City hotel concept

Το Ace Hotel «έσπασε» το καλούπι της φιλοξενίας όταν σχεδόν πριν από δύο δεκαετίες απελευθέρωσε το ασεβή, αλλά πάντα προσεκτικά επιμελημένο ήθος του στον κόσμο. Αυτή την εβδομάδα, το Atelier Ace ανακοίνωσε μια νέα άφιξη, το Sister City, η οποία θα αποκαλυφθεί στη Νέα Υόρκη αυτό το φθινόπωρο. Βρίσκεται δίπλα στο Bowery, μία από τις πιο ιστορικές «αρτηρίες» του Μανχάταν και έχει πρόσβαση σε κήπο στο Freley’s Alley. Η νέα φιλοσοφία του ξενοδοχείου υπόσχεται να χρησιμοποιεί την ενσυναίσθηση και την αισθητική ένωση τόσο της λειτουργίας όσο και της ομορφιάς για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Εξοπλισμένο με ένα μπαρ στον τελευταίο όροφο, ένα εστιατόριο στο ισόγειο και 200 δωμάτια, αυτή η πολυαναμενόμενη εκτόξευση είναι βέβαιο ότι θα ανατρέψει ότι ξέραμε για τον χώρο αυτό.

Apollo’ by Achille Salvagni

Ο Achille Salvagni εμπνέεται από την επιστημονική φαντασία της δεκαετίας του 1960 και δημιουργεί σχέδια για τον εκθεσιακό του χώρο. Μας «ταξιδεύει» πίσω στον Stanley Kubrick το 2001: «Μια διαστημική οδύσσεια» χτίζοντας τη δική του διαστημική κάψουλα μέσα στο ατελιέ του Mayfair. Ο ιταλός σχεδιαστής χρησιμοποιεί μερικά από τα κλασικά χαρακτηριστικά του μαζί με νέες ιδέες για να δημιουργήσει ένα ρετρό φουτουριστικό σύνολο. Λευκοί πλυμένοι τοίχοι και οροφές με επένδυση από ξύλινα παράθυρα συνοδεύονται από παραθυρόφυλλα με σκοπό την οπτική στον γαλαξία. Ακόμα, οι καρέκλες και τα σκαμπό εμφανίζονται ως εξωγήινοι φίλοι. «Καθώς ο εμπορικός διαστημικός τουρισμός διευρύνεται, δημιούργησα τη δική μου άποψη μιας διαστημικής κάψουλας», λέει ο Salvagni.

Norm Architects

Η μάρκα Ariake ξεκίνησε πέρυσι με μια μοναδική ιδέα σύνδεσης δύο ιαπωνικών κατασκευαστών επίπλων – της Legnatec και της Chair Hirata – με έναν διεθνή κατάλογο σχεδιαστικού ταλέντου (Anderssen & Voll και Gabriel Tan). Ακολουθεί η Norm Architects, η οποία έχει λανσάρει μια καρέκλα και έναν καναπέ που πρόκειται να προβληθούν στην Έκθεση επίπλων στη Στοκχόλμη τον επόμενο μήνα. Για την Ariake, η δανική εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με τον αρχιτέκτονα Marcio Kogan (StudioMK27) με έδρα τη Βραζιλία για να πραγματοποιήσει την πολυθρόνα Braid. Η πολιτιστική συγχώνευση είναι εμφανής από τη σχεδίασή της, ενώ οι περίπλοκες λεπτομέρειες, όπως η κατασκευή μπαμπού και τα χαλάκια «τατάμι», φανερώνουν τις ανατολικές επιρροές.

Studio Furthermore at Aram Gallery

Το βασισμένο στο στο Ανατολικό Λονδίνο στούντιο, εμπνεύστηκε από τους βράχους, τα γήπεδα και τα ορυκτά μεταλλεύματα της Ισλανδίας για τη σειρά ‘Replica’. Η συλλογή κεραμικών και κράματος αλουμινίου – που παρουσιάζεται στο Aram Gallery του Λονδίνου – θυμίζει πετρώματα από αφρώδη λάβα, που δημιουργήθηκαν με επιστημονικό πειραματισμό, ένα αντίγραφο του αρχικού προϊόντος όπου είναι και το τελικό προϊόν που βλέπουμε.

Primitives

Αυτά τα εντυπωσιακά βάθρα αποτελούν μέρος ενός συνόλου που αποτελείται από εννέα. Η συλλογή, με τίτλο ‘Primitives’, σχεδιάστηκε από το Sicilian studio Moncada Rangel και αντλεί την έμπνευση του από τα αφηρημένα σχήματα του Brancusi. Οι απλές γεωμετρικές μορφές τους και τα «τολμηρά» χρώματα δημιουργούν ένα μοναδικό «βάθρο» πάνω στο οποίο ακόμη και τα πιο απλά αντικείμενα μετατρέπονται μοναδικά εκθέματα. Το καθένα από τα πρωτότυπα ήταν χειροποίητο από αποφοίτους του προγράμματος Made της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στις Συρακούσες.

Woody-Zoody

Το σχεδιαστικό ντουέτο Formafantasma δημιούργησε το νεώτερο μέλος της οικογένειας ξύλινων ζώων Woody-Zoody. Το «Toro» (η ιταλική λέξη για τον ταύρο) είναι ένα παιχνιδιάρικο, ξύλινο και ορειχάλκινο είδωλο ενός ταύρου. Είναι μια μινιμαλιστική ερμηνεία του ζώου, το οποίο χαρακτηρίζει η κομψότητα της υπογραφής του έργου του ζεύγους. «Και οι δύο μοιραζόμαστε πάθος για τα παιχνίδια, συλλέγουμε ξύλινα παιχνίδια από όλο τον κόσμο», λένε ο Simone Farresin και η Andrea Trimarchi.

Wonmin Park at Carpenter’s Workshop Gallery

Ο γάλλος σχεδιαστής κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στη γκαλερί Workshop του Carpenter στη Νέα Υόρκη. Εκτός από την προβολή των «απλών τεμαχίων», τα στοχαστικά κομμάτια του Πάρκου συνοδεύονται από νέες, αόρατες προσθήκες στη σειρά υποδημάτων του Haze.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024