Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρόταση των οικονομολόγων για τα κόκκινα δάνεια

Η πρόταση των οικονομολόγων για τα κόκκινα δάνεια

Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την αντιμετώπιση των κόκκινων δάνειων παρουσιάζει στο in.grtv ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την αντιμετώπιση των κόκκινων δάνειων παρουσίασε ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το ΟΕΕ προτείνει τη νομοθέτηση του δικαιώματος των οφειλετών να συμμετέχουν στη διαδικασία αγοράς των δανείων τους που φέρουν εξασφαλίσεις πριν οι τράπεζες τα πωλήσουν σε fund. Με συγκεκριμένα κριτήρια, οι οφειλέτες θα έχουν ένα περιθώριο 60 ημερών για την αγορά των δανείων τους.

Όπως είπε ο κ. Κόλλιας μιλώντας στο in.grtv το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε στην Κύπρο, και δεν θα αφορά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές αλλά έχει ως στόχο να προστατεύσει όσους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αγοράσουν το δάνειό τους προτού αυτό εξαγοραστεί από κάποιο fund.

Πρακτικά, η εξαγορά από τους ίδιους δανειολήπτες δεν επηρεάζει τις τράπεζες οι οποίες θα εισπράξουν τελικά ακριβώς το ίδιο χρηματικό ποσό, ωστόσο δίνει ένα σημαντικό οικονομικό αλλά και ηθικό πλεονέκτημα στους δανειολήπτες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Ο κ. Κόλλιας θα παρουσιάσει την πρόταση στις διοικήσεις των τραπεζών ενώ θετική ανταπόκριση είχε από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. αναφέρθηκε στα προβλήματα που καταγράφονται αυτή τη στιγμή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία έως 50.000 ευρώ ενώ τάχθηκε υπέρ της θέσπισης αντίστοιχης ρύθμισης για τους μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024