Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνικά θέματα και οικονομία στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Εθνικά θέματα και οικονομία στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα η τουρκική προκλητικότητα και το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Μιχάλης Νιβολιανίτης

Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα η τουρκική
προκλητικότητα και το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ αναμένεται να κυριαρχήσουν
στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται
στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Μία πρώτη εικόνα για τα όσα θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για το θέμα της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ έδωσε χθες, Τετάρτη, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η χρονική συγκυρία αποκτά μάλιστα ιδιαίτερη σημασία καθώς αύριο Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε και αναμένεται να επαναλάβει σήμερα ότι «διαπραγματευόμαστε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με στόχο να πετύχουμε λύση που θα διασφαλίζει την ιστορία και την κληρονομιά μας και ταυτόχρονα θα ακυρώνει αλυτρωτισμό από την άλλη πλευρά».

Στο συγκεκριμένο θέμα ωστόσο, ο «πονοκέφαλος» Τσίπρα δεν εστιάζεται μόνο στις προκλητικές δηλώσεις από την άλλη πλευρά. Ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει και την εκ διαμέτρου αντίθεση άποψη που εκφράζει ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος ο οποίος δηλώνει όπου βρεθεί πως «θα εμποδίσει με κάθε τρόπο να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στη γειτονική χώρα».

Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί και η επόμενη ημέρα από τη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα, αλλά και η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα. Το θέμα των δύο στρατιωτικών, παραμένει στο προσκήνιο, χωρίς όμως να έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης μετά και τα μηνύματα των ευρωπαϊων προς τον τούρκο Πρόεδρο.

Στο οικονομικό σκέλος, ο κ. Τσίπρας άρχισε να επαναφέρει και πάλι τη ρητορική περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 ενώ αναμένεται να υποστηρίξει πως το μέλλον της μεταμνημονιακής Ελλάδας θα σχεδιαστεί από την ίδια τη χώρα.

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024