Την παραδοχή ότι το Γενικό Νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» («Αγία Όλγα») δικαιούται μεγαλύτερη στήριξη και γι’ αυτό θα πρέπει στο συνολικότερο σχεδιασμό του υπουργείου να ενταχθούν δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, έκανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός παρέστη στον δημόσιο απολογισμό του νοσοκομείου και ενώ τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί περισσότερο, κατέστησε σαφές ότι λόγω των γενικότερων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και του ασφυκτικού κλοιού των «δανειστών» υπάρχει ασυμμετρία μεταξύ πόρων και αναγκών.

«Για να αντιμετωπίζουμε αυτές τις δυσκολίες και για να δώσουμε “νέα πνοή” στο σύστημα προχωράμε σε παρεμβάσεις που γίνονται βάσει ενός σοβαρού σχεδιασμού, θέτουμε πλαίσιο και κανόνες και κάνουμε έντιμη διαχείριση» είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Ξανθός επανέλαβε την αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), που όπως είπε «δίνεται έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας, στη σχολική υγιεινή, στις παρεμβάσεις στην κοινότητα και στην κατ’ οίκον φροντίδα» και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι δεν βάζει εμπόδιο στην πρόσβαση των πολιτών στα νοσοκομεία.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο