Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tσίπρας: Βασικό εργαλείο για την επόμενη ημέρα η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική [Βίντεο]

Tσίπρας: Βασικό εργαλείο για την επόμενη ημέρα η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική [Βίντεο]

Σήμερα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο. Το 2018 θα είναι σίγουρα καλύτερο από το 2017, είπε, τονίζοντας ότι βασικό εργαλείο για την επόμενη ημέρα είναι «η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, προϊόν δικού μας σχεδιασμού και δικής μας επιλογής». Θα συνεχίσουμε παρά τα προβλήματα «γιατί για εμάς το κυρίαρχο δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι». Στην αναφορά του στην ΠΓΔΜ τόνισε ότι «ότι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης» και ότι «κινούμαστε με γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον».

Σήμερα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο. Το 2018 θα είναι σίγουρα καλύτερο από το 2017, τόνισε, μιλώντας για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, με όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο να βρίσκεται στο ακροατήριο.

Θα συνεχίσουμε παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, «γιατί για εμάς το κυρίαρχο δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι» τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για δίκαιη ανάπτυξη, αξιοπρεπείς και αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Βασικό μας εργαλείο για την επόμενη ημέρα είναι η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική», είπε ο Αλ.Τσίπρας σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που, πλέον, κανείς δεν θα καταστρώσει για μας και κανείς δεν θα μας το επιβάλλει. Αλλά θα αποτελεί προϊόν δικού μας σχεδιασμού και δικής μας επιλογής».


Αυτή τη φορά «δεν θα αποφασίσει κανείς για εμάς χωρίς εμάς», είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας εκτενή αναφορά σε κάθε τομέα της οικονομίας. Δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα ανακοίνωσε δράσεις για την ενίσχυση και τη στήριξη των αγροτών.

Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψαν φυσικά οι αναφορές στα εθνικά ζητήματα και κυρίως στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ τονίζοντας «ότι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης» και ότι «κινούμαστε με γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον».

Αναφορά έκανε και στο θέμα της Ελληνικός Χρυσός διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον μέχρι τέλους και καθιστώντας σαφές ότι θα επιμείνει στην απαρέγκλιτη και σχολαστική τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εξόρυξης.

Στην εισαγωγή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα διαφθοράς, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάληξη της Ελλάδας στην σημερινή κατάσταση.

Βασική προτεραιότητα και δέσμευση απέναντι στους πολίτες αποτελεί «όχι μόνο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να επέλθει κάθαρση και δικαιοσύνη». Ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση και για κανέναν, όσες πιέσεις και όσες απειλές και αν δεχθούμε» και ότι «όλες οι υποθέσεις θα διερευνηθούν από την δικαιοσύνη, που αφήνεται πλέον απερίσπαστη να πάρει τις αποφάσεις που προβλέπει ο νόμος, για όλους ανεξαιρέτως όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024