Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκονται μέλη των πέντε σωματείων και εργαζόμενοι της μεταλλοβιομηχανίας ΛΑΡΚΟ, με στόχο να συναντηθούν με τον Γιώργο Σταθάκη. Αυτήν την ωρα ειναι σε εξέλιξη συνάντηση επιτροπής εργαζομένων αλλα και τοπικών βουλευτών με τον υπουργό και στελέχη του υπουργείου.


 
Σε σχετική ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι είχαν ήδη προ ημερών προαναγγείλλει ότι θα πάνε «ακάλεστοι» στο γραφείο του κ. Σταθάκη. Μάλιστα είχαν απευθύνει κάλεσμα και στους βουλευτές των νομών Ευβοίας και Φθιώτιδας, αλλά και στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και τον Δήμαρχο Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ζητούν επειγόντως να ενημερωθούν για τα κυβερνητικά σχέδια σχετικά με το μέλλον της εταιρείας φοβούμενοι ότι θα μπει λουκέτο στην άλλοτε κραταία μεταλλοβιομηχανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν ζητήσει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, μεταξύ των Υπουργών Σταθάκη και Τσακαλώτου και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις περιοχές που εδράζεται η επιχείρηση.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν: Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνα (ΣΕΛ), Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «Άγιος Ιωάννης», Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚαστοριάςΣ & Σερβίων, Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνα).

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας