Σαγέντ Χουσεΐν: Ένας φοιτητής ιερατικής σχολής που δεν έπρεπε να αγαπά το πιάνο
Ο Σαγέντ Χουσεΐν αλ Χουσεΐνι είναι λάτρης των τεχνών και σιίτης φοιτητής ιερατικής σχολής στο Λίβανο. Η αγάπη του για το πιάνο και την ποίηση όμως, δημιούργησαν πρόβλημα, καθώς προκάλεσαν την αποβολή του από τη σχολή του.
Ο Σαγέντ Χουσεΐν αλ Χουσεΐνι είναι λάτρης των τεχνών και σιίτης φοιτητής
ιερατικής σχολής στο Λίβανο. Η αγάπη του για το πιάνο και την ποίηση
όμως, δημιούργησαν πρόβλημα, καθώς προκάλεσαν την αποβολή του από τη σχολή του.
Ο 38χρονος κληρικός αποφάσισε να κοινοποιήσει στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με τον ίδιο να παίζει πιάνο. Το βίντεο συγκέντρωσε εντός μιας ώρας 10.000 προβολές και μαζί με αυτές, πολλά επικριτικά σχόλια.
Το θέαμα ενός άντρα που φοράει στολή και τουρμπάνι και παίζει πιάνο, προκάλεσε αντιδράσεις, διότι θεωρήθηκε από πολλούς προσβολή στο Ισλάμ. Κι αυτό αν και ο ανώτατος σιίτης ηγέτης του Ιράκ, αγιατολάχ Αλί Σιστανί, στον οποίο τρέφουν σεβασμό πολλοί Λιβενέζοι, έχει δηλώσει ότι ούτε το πιάνο, ούτε η κλασσική μουσική απαγορεύονται από το Ισλάμ.

Ο Σαγέντ Χουσεΐν αλ Χουσεΐνι είχε εκδηλώσει δημόσια και στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για τις τέχνες, δημοσιεύοντας ποιήματά του, θέλοντας να δείξει πως οι θρησκευτικές μελέτες με τις οποίες μπορεί να ασχολείται ένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να τον απομονώνουν από τον κόσμο, τους ανθρώπους και άλλες μελέτες ή ενδιαφέροντα.
Δυστυχώς, όμως, τις απόψεις του δεν συμμερίζονται οι ιθύνοντες της ιερατικής σχολής που τον απέβαλαν οριστικά…
in.gr
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
- Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, καίει σε δύο εργοστάσια – Τοξικός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442