Στο ομολογουμένως αναπάντεχο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές εντάσεις των ημερών λόγω της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχουν συντελέσει σε αύξηση των ερωτικών επαφών, καταλήγει έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Στο ομολογουμένως αναπάντεχο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές εντάσεις των ημερών λόγω της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχουν συντελέσει σε αύξηση των ερωτικών επαφών, καταλήγει  έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έκανε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο σε 1.000 άτομα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, με διαδικτυακά ερωτηματολόγια και με ζωντανές συνεντεύξεις πεδίου, αξιολογήθηκε η η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τον τελευταίο μήνα, που υπήρξε έντονη επικαιρότητα λόγω των διαπραγματέσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ. 

«Η υποψία πως η εθνικό-λαϊκή ανάταση, που παρατηρείται στο ‘Μακεδονικό’ ζήτημα, μπορεί να μεταφραστεί και ως ανάταση ερωτική, ήταν το αντικείμενο της μελέτης μας», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.

«Σε παλιότερες έρευνες τα στοιχεία έδειχναν έναν μέσο όρο επαφών έξι φορές τον μήνα. Σε αντίθεση με τον καυτό αυτό μήνα, οπότε η ερωτική διάθεση διπλασιάστηκε στις δώδεκα φορές – σαφής διαφορά και χωρίς υποψία στατιστικού λάθους».

Τα ευρήματα σαφώς προκαλούν εντύπωση και ο πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος εξηγεί ότι «στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι διαδρομές της αγάπης και του  μίσους είναι ίδιες. Ενώ, αντίθετο των δυο αυτών αισθημάτων, είναι η αδιαφορία. Υποψιαζόμαστε πως αυτή την περίεργη περίοδο, οι Έλληνες αγάπησαν πολύ τόσο το ταπεινό, το παρόν, όσο και το ένδοξο παρελθόν τους (συνήθως αυτό συμβαίνει όταν κοιτάς προς τα πίσω, όλα είναι ωραία και εξωτικά). Παράλληλα, όμως, μίσησαν πολύ τους θρασύτατους γείτονες, κλέφτες ονομάτων και της ιστορίας μας, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε ήρωες,  έστω και δανεικούς από τα παλιά χρόνια, για να σβήσουμε τις αποτυχίες του παρόντος. Άρα των Ελλήνων οι κοινότητες, με έντονα πάθη, θετικά και αρνητικά, πλησίασαν την κτηνώδη φύση, που είναι ο πυρήνας της σεξουαλικότητας».

Οι σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι «το σεξ δεν γίνεται με τον διανοούμενο εγκέφαλο, τον ερωτικό δηλαδή, αλλά με τον πρωτόγονο, άξεστο και αμόρφωτο ρινεγκέφαλο. Όλοι στο σεξ μεταμορφώνονται σε κτήνη. Ανθρώπινα, μεν, αλλά κτήνη».

Η σεξουαλική επιθυμία, ο φόβος και ο φόνος παράγονται σε μια ελάχιστη περιοχή του εγκεφάλου και χρησιμοποιούν τις ίδιες βιοχημικές  διαδρομές. Κάτι που εξηγεί γιατί κάποιοι άνθρωποι σκοτώνουν από έρωτα, άλλοι αυτοκτονούν, άλλοι μεθούν και άλλοι τρελαίνονται.

«Αν θυμάστε τη κλασσική φράση του Φρόυντ «ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας», διαπραγματεύεται ιδιοφυώς πως οι πολιτισμοί και οι θεσμοί αναστέλλουν την πρωτόγονη ζωοφόρα επιθυμία, άρα καταδυναστεύουν και το σεξ. Γιατί το άγριο αυτό ένστικτο θεριεύει στη φύση και πεθαίνει στα διαμερίσματα και στους κανόνες. Άρα η εκτόξευση στα ύψη των πατριωτικών παθών πιθανότατα να ήταν το όχημα που πυροδότησε και την πρωτόγονη φύση μας στην κρεβατοκάμαρα», καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr