Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παρατείνεται η προφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Δεν επιβεβαιώθηκαν οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί για άμεση απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σχεδόν επί ένα μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, καθώς ο τούρκος εισαγγελέας απέρριψε αίτημα αποφυλάκισής τους. Μεταξύ άλλων, φέρεται να αναφέρει ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται»...

Δεν επιβεβαιώθηκαν οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί για άμεση
απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σχεδόν επί ένα μήνα
στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί
κατηγορίες, καθώς ο τούρκος εισαγγελέας απέρριψε αίτημα αποφυλάκισής
τους με την αιτιολογία ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην
Τουρκία» καθώς και ότι «μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι».

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, οι δικηγόροι των ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν σήμερα εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης αλλά ο εισαγγελέας απεφάνθη αρνητικά με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Επιπλέον, με βάση το σκεπτικό, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χουριέτ και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι οι έλληνες στρατιωτικοί «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι». Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.

Ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».

Η εξέλιξη αυτή πάντως, έρχεται μία ημέρα μετά τη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα και μετά τις πιέσεις που δέχθηκε ο Ερντογάν από Τουσκ και Γιούνκερ για την άμεση απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών.

Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την τουρκική πλευρά να επιλυθεί το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα. «Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν από το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μετά και την παρέμβαση Γιούνκερ στη Βάρνα μπορεί να απελευθερωθούν πριν από το Πάσχα.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024