Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεροβασίλη: Προστάτης του πελατειακού κράτους ο Κ.Μητσοτάκης

Γεροβασίλη: Προστάτης του πελατειακού κράτους ο Κ.Μητσοτάκης

«Προστάτη του πελατειακού κράτους» χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε απάντησή του στις δηλώσεις του προέδρου τη ΝΔ για την αποκομματικοποίηση του κράτους.

«Προστάτη του πελατειακού κράτους» χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε απάντησή του στις δηλώσεις του προέδρου τη ΝΔ για την αποκομματικοποίηση του κράτους.

«Η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της επιλογής γραμματέων των υπουργείων με διαφανείς διαδικασίες και ανοιχτή, δημόσια προκήρυξη. Δεν αναγνωρίζει, δηλαδή, το δικαίωμα του κάθε υπαλλήλου και πολίτη να διεκδικεί μια υψηλόβαθμη θέση στο Δημόσιο χωρίς να είναι κουμπάρος, κολλητός ή μέλος του Μητρώου Στελεχών της. Δεν αναγνωρίζει η ΝΔ την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο Τομέα, που τερματίζει οριστικά το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος, γιατί, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αποχωριστεί τον κομματικό της στρατό» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στις κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη ότι «η κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο…», το υπουργείο κάνει λόγο για μαθηματικά της «αριστείας και της κοπτοραπτικής».

Παραθέτει, μάλιστα, επίσημα τα στοιχεία από την «Απογραφή», σύμφωνα με τα οποία ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο (εκτός των ΝΠΙΔ) αριθμούσε 576.856 υπαλλήλους, τον Δεκέμβριο του 2017 το προσωπικό μειώθηκε στους 566.861.

«Δεν γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κανόνας προσλήψεων-αποχωρήσεων έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα και γι’ αυτό, άλλωστε, τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια;» διερωτάται το υπουργείο.

Καταλήγοντας, παραθέτει το απόσπασμα από τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη «…δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ…» για να σχολιάσει πως «θέλει ο «υπουργός των απολύσεων να κρυφτεί», αλλά η βιασύνη δεν τον αφήνει».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024