Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Porsche παρουσιάζει τα ταχύτερα μοντέλα στην ιστορία της

Η Porsche παρουσιάζει τα ταχύτερα μοντέλα στην ιστορία της

Η γερμανική φίρμα επιδεικνύει τις… ικανότητές της με ένα video όπου υποβάλλει σε drag race τα μοντέλα με την καλύτερη επιτάχυνση "0-100" στην ιστορίας της, αναδεικνύοντας το top5.

Χρησιμοποιώντας ως πίστα ένα εγκαταλελειμμένο αεροδιάδρομο, η γερμανική φίρμα παρέταξε τα ταχύτερα μοντέλα παραγωγής στην ιστορία της, παραδίδοντας στο κοινό το top 5 των μοντέλων με τους μικρότερους χρόνους επιτάχυνσης τα οποία αποκαλύπτονται μέσω ενός εντυπωσιακού video.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του, αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο «αργή» από τα μοντέλα που «έτρεξαν» καταλαμβάνοντας την 5η θέση ήταν η περιορισμένη έκδοση της Carrera GT η οποία διατέθηκε πριν περίπου 15 χρόνια, ολοκληρώνοντας το sprint από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Για την ιστορία, η Carrera GT εφοδιάζεται με ένα θηριώδη ατμοσφαιρικό V10 5,7 λίτρων απόδοσης 603 ίππων ο οποίος ωστόσο όπως απέδειξε η ιδιότυπη αυτή συγκριτική δοκιμή, δεν κατάφερε να επιβληθεί στην σχεδόν κατά ένα τόνο βαρύτερη αλλά με κινητήρα 680 ίππων Panamera Τurbo S E-Hybrid Turismo η οποία ολοκλήρωσε το sprint των «0-100» κατά μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε το πρώτο μοντέλο της Porsche που κατάφερε να μειώσει τον χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τα 3,0 δευτερόλεπτα, 911 Turbo S η οποία καταγράφοντας 2,9 δευτερόλεπτα, υπερνίκησε το υβριδικό wagon με το μακροσκελέστερο ίσως όνομα στην ιστορία της γερμανικής φίρμας.

Με χρόνο 2,8 δευτερολέπτων μια ακόμα εκπρόσωπος του εμβληματικού sportscar της Porche, η 911 GT2 RS ισχύος 700 ίππων και με χαμηλότερο βάρος από την Turbo S, κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση.

Στην κορυφή της πεντάδας, αναμενόμενα, βρέθηκε η 918 Spyder η υβριδική ναυαρχίδα της Porsche η οποία ολοκλήρωσε τη διαδικασία από 0-100 χλμ./ώρα, 2,6 δευτερόλεπτα αποτελώντας διαχρονικά το ταχύτερο μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

auto.in.gr

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024