Χρησιμοποιώντας ως πίστα ένα εγκαταλελειμμένο αεροδιάδρομο, η γερμανική φίρμα παρέταξε τα ταχύτερα μοντέλα παραγωγής στην ιστορία της, παραδίδοντας στο κοινό το top 5 των μοντέλων με τους μικρότερους χρόνους επιτάχυνσης τα οποία αποκαλύπτονται μέσω ενός εντυπωσιακού video.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του, αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο «αργή» από τα μοντέλα που «έτρεξαν» καταλαμβάνοντας την 5η θέση ήταν η περιορισμένη έκδοση της Carrera GT η οποία διατέθηκε πριν περίπου 15 χρόνια, ολοκληρώνοντας το sprint από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Για την ιστορία, η Carrera GT εφοδιάζεται με ένα θηριώδη ατμοσφαιρικό V10 5,7 λίτρων απόδοσης 603 ίππων ο οποίος ωστόσο όπως απέδειξε η ιδιότυπη αυτή συγκριτική δοκιμή, δεν κατάφερε να επιβληθεί στην σχεδόν κατά ένα τόνο βαρύτερη αλλά με κινητήρα 680 ίππων Panamera Τurbo S E-Hybrid Turismo η οποία ολοκλήρωσε το sprint των «0-100» κατά μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε το πρώτο μοντέλο της Porsche που κατάφερε να μειώσει τον χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τα 3,0 δευτερόλεπτα, 911 Turbo S η οποία καταγράφοντας 2,9 δευτερόλεπτα, υπερνίκησε το υβριδικό wagon με το μακροσκελέστερο ίσως όνομα στην ιστορία της γερμανικής φίρμας.

Με χρόνο 2,8 δευτερολέπτων μια ακόμα εκπρόσωπος του εμβληματικού sportscar της Porche, η 911 GT2 RS ισχύος 700 ίππων και με χαμηλότερο βάρος από την Turbo S, κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση.

Στην κορυφή της πεντάδας, αναμενόμενα, βρέθηκε η 918 Spyder η υβριδική ναυαρχίδα της Porsche η οποία ολοκλήρωσε τη διαδικασία από 0-100 χλμ./ώρα, 2,6 δευτερόλεπτα αποτελώντας διαχρονικά το ταχύτερο μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

auto.in.gr