Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκαεννέα νέα μοντέλα σε διάστημα διετίας υπόσχεται η Skoda

Δεκαεννέα νέα μοντέλα σε διάστημα διετίας υπόσχεται η Skoda

Με αφετηρία τα καλά αποτελέσματα του 2017 η τσεχική φίρμα αποκαλύπτει ένα μέρος των φιλόδοξων προίοντικών της σχεδίων για το κοντινό μέλλον.

H τσεχική φίρμα, με αφετηρία τα θετικά αποτελέσματα του 2017 οπότε και τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 20,8% σε 16,6 δις ευρώ και τα κέρδη της κατά 34,6% σε 1,6 δις ευρώ, ανακοίνωσε το ένα φιλόδοξο πλάνο για την προϊοντική της εξέλιξη η οποία προβλέπει τη διάθεση 19 νέων και ανανεωμένων μοντέλων μέσα στην επόμενη διετία.

Συγκεκριμένα, η Skoda έχει ήδη ανακοινώσει την παραγωγή του Skoda Vision X του πρωτότυπου SUV που παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης το οποίο θα πάρει θέση στη βάση της SUV της γκάμας από το 2019.

Την ίδια χρονιά, η Skoda αναμένεται να διαθέσει και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της το οποίο δεν θα είναι άλλο από το Superb. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, το Superb plug-in hybrid αναμένεται να μοιραστεί πολλά από τα μηχανικά του μέρη με το VW Passat GTE το οποίο με τη σειρά του θα ανανεωθεί σύντομα, επωφελούμενο μεταξύ άλλων από περισσότερη ισχύ αλλά και από μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Εκτός από το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο η Skoda, όπως έχει ήδη ανακοινώσει θα αποκτήσει το 2019 και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο θα πάρει την μορφή του Citigo.

To 2020 αναμένεται και το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας το οποίο θα αντλήσει τις επιρροές του από το πρωτότυπο Vision E και θα αξιοποιήσει την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου VW, MEB και νέας γενιάς μπαταρίες οι οποίες θα εγγυώνται αυτονομία 500 χλμ.

Παράλληλα, μέχρι το 2025 η Skoda υπόσχεται να ενισχύσει περαιτέρω την ηλεκτρική της γκάμας η οποία θα απαρτίζεται συνολικά από 10 μοντέλα.

Σημειώνεται ότι το 2017 η Skoda διέθεσε συνολικά 1,2 εκ. οχήματα μέγεθος προσαυξημένο κατά 6,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ το πρώτο δίμηνο της χρονιάς με 196.600 πωλήσεις κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ για το συγκεκριμένο διάστημα.

auto.in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024