Σκίμπε: «Να βρεθεί η χημεία νέων και παλιών»
Αισιόδοξος για τη συνέχεια εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ελβετία. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί η χημεία μεταξύ των νέων και των παλιών ποδοσφαιριστών, ενώ ξεκαθάρισε ότι τον ευχαριστεί ιδιαίτερα που έχουν εμφανιστεί νέοι αξιόλογοι παίκτες.
Αισιόδοξος για τη συνέχεια εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ελβετία.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί η χημεία μεταξύ των νέων και των παλιών ποδοσφαιριστών, ενώ ξεκαθάρισε ότι τον ευχαριστεί ιδιαίτερα που έχουν εμφανιστεί νέοι αξιόλογοι παίκτες.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σκίμπε:
Για το παιχνίδι: «Νομίζω πως είδαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα, την Ελβετία. Νομίζω ότι καταφέραμε και δημιουργήσαμε καλές και επικίνδυνες ευκαιρίες απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο.
Ένα άσχημο γεγονός για εμάς ήταν ότι δεχθήκαμε γκολ στην αντεπίθεση. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να ασκήσουμε πίεση και βάλαμε παίκτες που έδωσαν φρεσκάδα. Ωστόσο και η Ελβετία στην αντεπίθεση είχε τις δικές της ευκαιρίες. Καλή επιτυχία στην Ελβετία στο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Για το ότι το γκολ των Ελβετών επηρέασε την Εθνική: «Αυτό συμβαίνει πάντα σε όλες τις ομάδες όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ. Μετά αλλάξαμε το σύστημά μας και έγιναν αλλαγές που επηρέασαν.
Σίγουρα χρειάζεται η ομάδα λεπτά για να προσαρμοστεί στον ρυθμό του παιχνιδιού. Μετά το 70’ επανήλθαμε και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Οι παίκτες που μπήκαν έδωσαν φρεσκάδα και βοήθησαν πολύ».
Για το μήνυμα προς τον κόσμο: «Έχουμε ακόμα τρία φιλικά μέχρι το καλοκαίρι. Μέσα από αυτά η ομάδα θα προετοιμαστεί καλά για το Nations League. Συνεργαζόμαστε καλά με τους νέους παίκτες στην ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που εμφανίζονται νέοι παίκτες όπως οι Καρέλης, Κουλούρης και Πέλκας».
Για το αν του άρεσε περισσότερο η Εθνική ως το 70′ ή εκείνη μετά: «Θα πρέπει να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ νέων και παλαιών παικτών. Πολλοί παίκτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν και είμαι χαρούμενος για τις εναλλακτικές που έχουμε».
Για το αν η Εθνική είναι «φάρος» στο αδιέξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Σήμερα παίξαμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, σε πολύ καλή θέση στην παγκόσμια κατάσταση. Νομίζω ότι είχαμε αρκετά καλή απόδοση. Οι πρώτες πολύ καλές ευκαιρίες ανήκαν σε μας και αν τις είχαμε κάνει γκολ θα ήταν διαφορετικό ματς».
Για τις επιλογές στην επίθεση: «Έχουμε παίκτες αλλά είναι σημαντικό αυτοί να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Για παράδειγμα ο Μήτρογλου και ο Δώνης είχαν κάποια προβλήματα».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- Μουντιάλ 2026: Η φωτογραφία με τον Μέσι που δείχνει γιατί η Αργεντινή είναι πραγματική «ομάδα»
- Super League: Το αναλυτικό πρόγραμμα για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 (pics)
- Super League: Τα ντέρμπι για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 -Την 6η αγωνιστική το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Κλήρωση Super League: Αυτοί είναι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής για τη σεζόν 2026-27
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Μια αγκαλιά για τον Γκάρι Νέβιλ
- Οι Άγγλοι τα παίζουν «όλα για όλα» με Γκουαρντιόλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442