Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η απάντηση Τσίπρα σε δημοσιογράφο του «Μακεδονικού» πρακτορείου [Βίντεο]

Μια στιγμή που δεν πέρασε απαρατήρητη από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου του πρακτορείου «ΜΙΑ» των Σκοπίων. «Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija» της είπε ο πρωθυπουργός. Για ασόβαρη απάντηση, απόδειξη της ανευθυνότητας με την οποία χειρίζεται το ζήτημα μιλά η ΝΔ.

Μια στιγμή που δεν πέρασε απαρατήρητη από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου του πρακτορείου «ΜΙΑ» των Σκοπίων.

Αφού υπέβαλε τις ερωτήσεις της -συστήθηκε ως δημοσιογράφος του «Μακεδονικού» πρακτορείου- ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως «εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija».

«Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας, διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο» τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο υπουργό Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται στα Σκόπια, όπου πραγματοποιεί μπαράζ συνομιλιών με αξιωματούχους της γείτονος.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, οι δύο άνδρες εξέφρασαν την βούλησή τους να προχωρήσουν στη λύση του ονοματολογικού που «θα ανοίξει τις πόρτες του μέλλοντος».

ΝΔ: Ασόβαρη απάντηση, ανεύθυνοι χειρισμοί


«Με τη σημερινή ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η Κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα» σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της» συμπληρώνει.

    in.gr

    Sports in

    Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

    Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024