Ταχύτερος και στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής του GP Αυστραλίας ήταν ο L. Hamilton επιβεβαιώνοντας όσους τον θέλουν φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Βρετανός είχε απέναντί του τον V. Bottas αλλά και τον M. Verstappen, καθώς και στα δύο σκέλη τα μονοθέσια της Ferrari έμειναν στις πιο πίσω θέσεις.

Το γεγονός ότι η Scuderia δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των βασικών ανταγωνιστών της ήταν η είδηση της ημέρας. Μάλιστα, o S. Vettel έδειξε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα δεδομένα του νέου μονοθεσίου της Ferrari και να βρει τον απαραίτητο ρυθμό.

Μια δύσκολη ημέρα είχε και ο τοπικός ήρωας, D. Ricciardo, καθώς ο Αυστραλός έμεινε και στα δύο σκέλη μακριά από την κορυφή, ενώ στο δεύτερο «αποκόμισε» και ποινή τριών θέσεων καθώς δεν επιβράδυνε στον βαθμό που θα έπρεπε υπό το καθεστώς της κόκκινης σημαίας.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ταχύτητα των μονοθεσίων της Haas και ειδικότερα του Grosjean, o οποίος και στα δύο σκέλη σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο.

Η επίδοση του Grosjean έδωσε την αφορμή στον F. Alonso να σχολιάσει τα μονοθέσια της Haas τα οποία και χαρακτήρισε αντιγραφή εκείνων της Ferrari.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η εικόνα στις κατατακτήριες δοκιμές θα είναι παρόμοια με εκείνη των ελεύθερων δοκιμών και αν οι προβλέψεις που θέλουν τις καιρικές συνθήκες να είναι άστατες επιβεβαιωθούν.

Ας σημειωθεί πως οι περισσότεροι οδηγοί αξιοποίησαν την Ultra Soft γόμα της Pirelli, η οποία σύμφωνα με τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 είναι σχεδόν έξι δέκατα ταχύτερη σε σχέση με τα Super Soft.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο