Ο διπλωμάτης ειδικών αποστολών για τους έλληνες στρατιωτικούς
Το μεγαλύτερο βάρος στην υπόθεση της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης δεν πέφτει ούτε στο υπουργείο Άμυνας, ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το μεγαλύτερο βάρος στην υπόθεση της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων
στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης δεν
πέφτει ούτε στο υπουργείο Άμυνας, ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», το μεγαλύτερο βάρος έχει επωμιστεί o διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού (και διπλωμάτης των δύσκολων αποστολών) Βαγγέλης Καλπαδάκης. «Μου λένε πως ό,τι είχε να κάνει ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο το έχει κάνει με επιτυχία, και από εκεί και πέρα τη σκυτάλη την παίρνει προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όποιον ηγέτη και αν συναντήσει θα του θέτει το ζήτημα (ξανά θα το θέσει στην κυρία Μέρκελ, στον Μακρόν και γενικά σε όλους τους ηγέτες της ΕΕ).»
» Οσον αφορά τον κ. Καλπαδάκη, ανιψιό του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση – η σύζυγος του προέδρου της Βουλής είναι θεία του – θεωρείται, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ένας καλός και ικανότατος διπλωμάτης στον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη».
in.gr
- Δίκη για τα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε μηδενική προϋπηρεσία, εκτελούσε καθήκοντα μόνος για τρίτη μέρα», είπε ο συνήγορος του Β. Σαμαρά
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442