Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο σχετικά με τη θέση που θα πάρει η ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά φυσικού αερίου. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Shell καλά κρατούν (από τον περασμένο Δεκέμβριο) και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ακόμη η απόσταση μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη.

Η τελευταία συμφωνία με τους δανειστές, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, προέβλεπε την απόσυρση της ΔΕΠΑ από το Αέριο Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας με την πώληση της συμμετοχής της (51%) στην ιταλική ΕΝΙ καθώς και ενίσχυση της θέσης της στην ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής με την εξαγορά του ποσοστού της Shell (49%), στο πλαίσιο του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ στην χονδρική αγορά φυσικού αερίου από τη λιανική.

Η ελληνική πλευρά ωστόσο θέλει να παραμείνει, έστω και με μειοψηφικό ποσοστό (διατηρώντας παράλληλα το μάνατζεντ) και στην Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας.

Πάντως, παρά τις πολύμηνες συζητήσεις, ακόμη δεν έχει βρεθεί σημείο επαφής και η αιτία κρύβεται στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς αερίου, θα είναι θαύμα εάν το ντιλ καταφέρει να κλείσει έως το τέλος Μαρτίου, που έχει τεθεί ως προθεσμία από τους πιστωτές.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο