Είδηση – βόμβα με οικονομικές αλλά και πολιτικές διαστάσεις έρχεται από την Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο κολοσσός Dogan πουλήθηκε έναντι 1,2 δις ευρώ και πέρασε στα χέρια του ομίλου Demiroren.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για τον όμιλο που έχει στην κατοχή του και την εφημερίδα Hurriyet, την τελευταία μεγάλη, ανεξάρτητη εφημερίδα της Τουρκίας.

Και επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο αγοραστής ανήκει στον ευρύτερο κύκλο επιχειρηματιών – φίλων του Ταγίπ Ερντογάν.
Στον όμιλο Dogan ανήκουν τα εξής μέσα ενημέρωσης: Kanal D, CNN Türk, TV2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Magazine, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Magazine Marketing and Planning (DPP).

Ουσιαστικά, όμως, η Hurriyet, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, που ιδρύθηκε το 1948 και τυπώνεται σε έξι πόλεις της χώρας και στην Φρανκφούρτη περνά στα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν, και βεβαίως και το CNN Turk, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Ο ιδιοκτήτης της Demirören Media Group, Ερντογάν Ντεμίρορεν, κατέχει την ενεργειακή εταιρεία «Milangaz» και το εμπορικό κέντρο «Demirören İstiklal» στην Κωνσταντινούπολη.
Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες Milliyet και Vatan.
Ο Ερντογάν Ντεμιρόρεν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1938, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ο γιός του, Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν, υπήρξε πρόεδρος της Μπεσίκτας και πλέον είναι πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Οι εταιρείες του ομίλου Demirören
Enerji
Milangaz
Oto Milangaz
Moil
Sanayi
Demirören Ağır Metal
Parsat Piston
MS Motor Servis
D-Mermer
Turizm
Kemer Country
Kemer Country Club
Kemer Country Hotel
Konut Projesi Yatırımları
Lidya Flats
Seyhan Park Evleri
AVM İşletmeciliği
Demirören İstiklal
Liman İşletmeciliği
Zeyport
Dolfen İskelesi
İnşaat
Lidya Yapı
Medya
Εφημερίδα Milliyet
Εφημερίδα Vatan
Milliyet.com.tr
Gazetevatan.com
Milliyet İnternet TV
Skorer.com
Uzmanpara
PembeNar
E-Ticaret
Milliyetemlak.com
Eğitim
Ata Eğitim Kurumları

in.gr