Η πλειονότητα των Ελλήνων δηλώνει ότι η Τουρκία συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η Τουρκία, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Kapa Research και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία. Αναφορικά με το Σκοπιανό, οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά διχασμένοι.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η Τουρκία, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Kapa Research και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Το 92,5% των ερωτηθέντων είπε πως η Τουρκία συνιστά για την Ελλάδα την μεγαλύτερη απειλή, ενώ το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και το 37% την ΠΓΔΜ.
Υπέρ των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την συνεχή κλιμάκωση που επιδιώκει η άλλη πλευρά, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μια ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ ένα 46% τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.
Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.
Σχεδόν ένας στους πέντε (ποσοστό 49,5%) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση, ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξης του 48% φοβάται την οικονομική και πολιτική απομόνωση.
Για το Σκοπιανό
Αρκετά διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για το θέμα της ΠΓΔΜ.
Το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης, ωστόσο το 53,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.
Το 44,9% τάσσεται υπέρ σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.

in.gr
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442