Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών για τα αίτια που οδήγησαν στο δυστύχημα μεταξύ ενός αυτόνομου Volvo XC90 και ενός πεζού κάνουν λόγο για αναπόφευκτη τροπή βάσει των δεδομένων που προκύπτουν από τις κάμερες ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον αμερικανικό Τύπο, ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Tempe της Αριζόνα όπου το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε το δυστύχημα δήλωσε ότι: «είναι πολύ ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη σύγκρουση θα ήταν σχεδόν αδύνατον να αποφευχθεί είτε το αυτοκίνητο ήταν σε αυτόνομη είτε σε χειροκίνητη λειτουργία, δεδομένου του τρόπου που το θύμα βγήκε από την σκιά, κατευθείαν στο δρόμο».

Η αστυνομία έχει στα χέρια της και μελετά υλικό που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αυτοκινήτου, οι οποίες έχουν καταγράψει τόσο το χρονικό του δυστυχήματος όσο και τις αντιδράσεις του οδηγού του αυτόνομου Volvo XC90, με δεδομένο ότι κάμερες ασφαλείας δεν τοποθετούνται αποκλειστικά εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό αυτοκινήτου καταγράφοντας τις κινήσεις του οδηγού. 

Επί του παρόντος οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα video από το συμβάν το οποίο αποτελεί το πρώτο καταγεγραμμένο θανατηφόρο ατύχημα που έχει σημειωθεί μεταξύ αυτόνομου αυτοκινήτου και πεζού.

Σημειώνεται ότι μετά το δυστύχημα, η Uber στο στόλο της οποίας ανήκε το πειραματικό αυτόνομο Volvo XC90 ανακοίνωσε την επ΄αόριστο αναστολή των δοκιμών συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που πραγματοποιεί με τη συνδρομή αυτοκινητοβιομηχανιών.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο