Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο

Περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο

Δεκτή από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έγινε η πρόταση μομφής του προέδρου της Βουλής εναντίον του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και δύο βουλευτών του κόμματος, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Την περικοπή κατά 25% της βουλευτικής αποζημίωσης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από πρόταση μομφής του προέδρου του σώματος Νίκου Βούτση.

Η μομφή αποδόθηκε για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά την οποία επέδειξαν, ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Ηλιόπουλος στην διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όταν στράφηκαν με βαριές και υβριστικές εκφράσεις κατά του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά -όπως επίσης και ο Ν. Μιχαλολιάκος στην Ολομέλεια της Βουλής, καταφερόμενος με τον ίδιο υβριστικό τρόπο εναντίον συνολικά των τεσσάρων μουσουλμάνων βουλευτών οι οποίοι συμμετέχουν στην τρέχουσα κοινοβουλευτική σύνθεση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η ποινή της μομφής συνοδεύεται και με παρακράτηση του 25% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης.

Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καταδίκασαν την συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας, ενώ τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αυστηροποίησης του κανονισμού της Βουλής απέναντι σε απαράδεκτες ναζιστικές και φασιστικές συμπεριφορές.

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Μιχαλολιάκος όσο και οι κ. Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος, χαρακτήρισαν παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση για τη πρόταση μομφής, ενώ επέμειναν στις θέσεις τους και στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά των μουσουλμάνων βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους βουλευτές της Θράκης, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική έντασης από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι υπάρχει κλιμάκωση της ακραίας συμπεριφοράς της και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά ή να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

«Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται υπό ομηρία, να σιωπά, να κάνουμε συμψηφισμούς, να εθελοτυφλούμε, να δίνουμε άλλοθι, ασυλία στο μίζερο, εμπαθή, ρατσιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής. Αυτό δεν μπορεί να το επιτρέψουμε. Είναι σαφέστατο, ότι μέσα από τη στρατηγική της έντασης αποσκοπούν να σπείρουν διχασμό και μίσος και να δημιουργήσουν εμφύλιες διαμάχες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι μειονοτικοί βουλευτές θα πρέπει, όχι απλώς να τιμώνται που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά να τύχουν και μιας σαφής πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών, ώστε να μην αποτολμήσει κανείς ξανά σε αυτή την αίθουσα, να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, έκανε λόγο για «ναζιστικό μόρφωμα», τονίζοντας ότι τεκμηριωμένα πια έχει χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης και πρόσθεσε ότι «συνεχίζει να εγκληματεί και να προωθεί ναζιστικές ιδεολογίες που τις κρύβει από θρασυδειλία πίσω από τον εθνικισμό», ενώ από την πλευρά του ο ομόλογός του της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για απαράδεκτο, καταδικαστέο και μεμπτό επεισόδιο και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτή η απαράδεκτη αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για κήρυγμα μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και ανθελληνισμού». «Η ανεκτικότητα, όταν ασκείται πέρα από τα όρια, μπορεί να οδηγήσει σε κατάλυση της Δημοκρατίας. Δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ η Δημοκρατία», πρόσθεσε.

«Η στάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πέρα από απαράδεκτη είναι και επικίνδυνη. Αυτή την περίοδο, με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας και του τουρκικού εθνικισμού, ρίχνει νερό στο μύλο του Ερντογάν όταν χαρακτηρίζει ένα βουλευτή, Τούρκο πράκτορα», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Θέλω να δηλώσω το σεβασμό μου στους 4 Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές που κοσμούν το ελληνικό κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Κορυφαίο ζήτημα για εμάς είναι να προστατεύσουμε τη δημοκρατία χωρίς αστερίσκους και οφείλουμε να επιβάλουμε αυστηρά μέτρα απέναντι στον μισαλλόδοξο λόγο της Χρυσής Αυγής, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση συνετισμού της», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης.

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Αυτοί που προσκυνούν την ναζιστική σημαία ισχυρίζονται ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024