Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κέρδισε Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς και... ηρεμία

Κέρδισε Παπαπέτρου, Στρέλνιεκς και… ηρεμία

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 83-72 του Κολοσσού Ρόδου, αλλά η επικράτησή του ήταν σαφώς πιο εύκολη από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε και στο +31 (68-37) πριν βγάλουν το πόδι από το γκάζι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το ματς δεν αξίζει μεγάλης κριτικής ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι είχε πολλά να κερδίσει η ομάδα του Πειραιά στο παιχνίδι με τους Ροδίτες.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 83-72 του Κολοσσού Ρόδου, αλλά η επικράτησή
του ήταν σαφώς πιο εύκολη από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Μάλιστα, η
διαφορά έφτασε και στο +31 (68-37) πριν βγάλουν το πόδι από το γκάζι οι
παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το ματς δεν αξίζει μεγάλης κριτικής
ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι είχε πολλά
να κερδίσει η ομάδα του Πειραιά στο παιχνίδι με τους Ροδίτες.

Αρχικά είχε να κερδίσει τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Παρότι ήταν με τρία φάουλ στο ημίχρονο και μέτρια μέρα, ο Λετονός πήρε χρόνο συμμετοχής, πέτυχε τα καλαθάκια του και ανέβασε στροφές για τη συνέχεια.

Είναι ο παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την περιφέρεια των «ερυθρόλευκων», η οποία θα πληγεί από την απουσία του Παπανικολάου. Ο «Παπ» πολύ δύσκολα θα προλάβει το ματς της Μόσχας με την ΤΣΣΚΑ και θα φορτσάρει για να παίξει με την Εφές στο ΣΕΦ. Αρα στα σχήματα με τα τρία γκαρντ ο Στρέλνιεκς είναι υπερπολύτιμος.

Δεύτερο και πιο σημαντικό είναι η ανοδική τροχιά του Ιωάννη Παπαπέτρου. Οσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερος ο «Πάπι». Φαίνεται πως πιστεύει ακόμα περισσότερο στον εαυτό του, ο Σφαιρόπουλος μέχρι και σέντερ τον έβαλε να παίξει για μία επίθεση και ο Παπαπέτρου κερδίζει μέρα με τη μέρα τη θέση του στο ροτέισον του Ολυμπιακού.

Σήμερα έκανε τα πάντα. Σκόραρε, πάσαρε, μάζεψε. Και τώρα που ο Παπανικολάου είναι τραυματίας, μοιραία τα φώτα πέφτουν επάνω του. Με την ΤΣΣΚΑ οι «ερυθρόλευκοι» τον έχουν ανάγκη και ο ίδιος είναι από τους παίκτες που θα στηρίξει πολλά ο προπονητής του στην Μόσχα.

Τέλος κρατάει την σοβαρότητα που είχαν τα βασικά του χαρτιά σε ένα τόσο αδιάφορο ματς. Αφήνω στην άκρη όσα είπε ο Σφαιρόπουλος για τους νεαρούς παίκτες που έχει 100% δίκιο. Πολλές φορές έχω γράψει γιατί δεν παίζει αυτός ή ο άλλος, όμως εάν περνάει κάποιος στο παρκέ και πετάει… χαρταετό, τότε καλά τα λέει ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

ΥΓ1 Για μένα είναι πιο σημαντικό το ματς με την Εφές από αυτό της Ρωσίας. Ακόμα δεν έχει κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός και ανέκαθεν με τις ομάδες που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, παρουσιάζεται ασόβαρος και χωρίς κίνητρο. Μην την πατήσει από τους Τούρκους. Την έπαθε με την Μπαρτσελόνα και τώρα θα μπορούσε ήδη να σκέφτεται και τα πλέι οφ και τον 7ο της κατάταξης. Γιατί θα είχε μία νίκη διαφορά από την Φενέρμπαχτσε. Αλλά δεν…

ΥΓ2 Εάν τις δηλώσεις αυτές τις είχε κάνει κάποιος που τελειώνει το επώνυμό του σε –ιτς ή ήταν από την Ισπανία, θα έλεγαν για την πειθαρχία που έχει στην ομάδα και το πώς ελέγχει τα αποδυτήρια από κάθε άποψη. Τεχνητή κρίση, ηλεκτροσόκ και τέτοια… Τώρα διαβάζουμε αριστερά και δεξιά χαζομάρες. Καμία ελπίδα αγαπητέ. Τα κλικ και η δουλειά να γίνεται…

ΥΓ3 Ο Πανιώνιος έκανε αυτό που πρέπει έστω και στην ύστατη στιγμή. Πήρε δύο παικταράδες, έβαλα βαθιά για τα δεδομένα του το χέρι στην τσέπη και προσπαθεί στα ίσα να σώσει την κατηγορία. Αυτή η ΑΕΚ δεν παλεύεται.. Δεν θυμάμαι τόσα σκαμπανεβάσματα από μία ομάδα που πριν μερικές ημέρες είχε πάρει μία μάγκικη πρόκριση.

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024