Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Τα μεγάλα έργα θέλουν μεγάλες συμπράξεις

Θεοδωράκης: Τα μεγάλα έργα θέλουν μεγάλες συμπράξεις

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από το Κίνημα Αλλαγής. Δεν έχει ανάγκη από ένα νέο κόμμα συμβιβασμών. Ένα πραγματικό Κίνημα, μιας πραγματικής Αλλαγής», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

«Τα μεγάλα έργα θέλουν μεγάλες συμπράξεις. Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Το μέλλον δεν θα μας περιμένει. Οι καιροί απαιτούν τόλμη και ευθύνη. Όχι μόνο από την ηγεσία αλλά από όλους μας. Ο ανορθολογισμός, ο συντηρητισμός και ο λαϊκισμός πρέπει να πάψουν να καθορίζουν τις τύχες μας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από το Κίνημα Αλλαγής. Δεν έχει ανάγκη από ένα νέο κόμμα συμβιβασμών. Ένα πραγματικό Κίνημα, μιας πραγματικής Αλλαγής», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Σημείωσε ότι «οι συνεργασίες φέρνουν λύσεις. Η σύνθεση δίνει δύναμη» και πρόσθεσε: «θέλουμε να κατευθύνουμε τις πολιτικές εξελίξεις. Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αλλά για να συμβούν αυτά, πρέπει να αλλάξουμε και εμείς! Να είμαστε αυστηροί με τα λάθη μας. Κάποιοι φοβούνται να αναφερθούν στα λάθη αλλά δεν είναι αυτός ο δρόμος. Ο κόσμος ξέρει τις μεγάλες στιγμές μας, ξέρει και τα λάθη μας. Αν κρύβεις τα λάθη σκιάζεις και τις μεγάλες στιγμές. Η μεγαλοφυΐα του Ελευθερίου Βενιζέλου, το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου, η αποτελεσματικότητα του Κώστα Σημίτη, το θάρρος του Γιώργου Παπανδρέου… αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε. Και απέναντι η δειλία των αντιπάλων μας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επίσης, επιτέθηκε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας επιμένουν να βλέπουν την κρίση με τα παραμορφωτικά γυαλιά του λαϊκισμού που στοίχισε πολύ στη χώρα. «Ο ένας στα Ζάππεια και ο άλλος στα πεζοδρόμια, διέδωσαν την μεγάλη απάτη ότι η κρίση φεύγει όταν σκίζεις τα μνημόνια. Και ποτέ δεν ζήτησαν συγνώμη για τα ψέματά τους, ποτέ δεν παραδέχθηκαν τα λάθη τους» είπε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «δημιουργήσαμε το Κίνημα Αλλαγής. Κίνημα και όχι κόμμα, που συνειρμικά παραπέμπει στα λάθη του κομματικού κράτους και των κομματικών μηχανισμών. Τα πρώτα βήματα ήταν καλά, τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας. To Kίνημα Αλλαγής μπορεί να υπάρξει μόνο ως κίνημα τόλμης και ευθύνης. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να γράψουμε νέες σελίδες; Τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες θα φανεί».

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024