Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στους 22 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη

Τους 22 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας από την γρίπη, ενώ 80 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το διάστημα έως και τις 11 Μαρτίου.

Μαίρη Μπιμπή

Τους 22 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας από την γρίπη, ενώ 80 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το διάστημα έως και τις 11 Μαρτίου.

Παρά το γεγονός ότι, οι επισκέψεις στους γιατρούς ατόμων με γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, από τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι, κατά την εβδομάδα 5–11 Μαρτίου στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 158 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 138 από νοσοκομεία και 20 από τα δίκτυα Sentinel. Τα 42 εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 12 ήταν τύπου Α και τα 30 ήταν τύπου Β.

Επίσης, μέχρι την 11η Μαρτίου καταγράφηκαν 83 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 80 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 12.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 22 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 19 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 3 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για 14 άνδρες και 8 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 30 έως 87 έτη.

Από το σύνολο των 22 κρουσμάτων που απεβίωσαν, μόνο ένα κρούσμα ήταν εμβολιασμένο για τη γρίπη.

Τα 20 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

«Με βάση τα ανωτέρω η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παρουσιάζει πτωτική τάση», αναφέρεται στην επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

health.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024