Πάιατ: Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας
Μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία προσδεμένη στη Δύση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έστειλε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ σημείωσε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας.
Μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία προσδεμένη στη Δύση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έστειλε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ σημείωσε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας.
Όπως ανέφερε, οι ΗΠΑ εκτιμούν τις συνεχιζόμενες ενέργειες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και της κυβέρνησής του να συνεχίζει τον διάλογο με την Άγκυρα και να βοηθάει την Τουρκία να παραμένει επικεντρωμένη στη Δύση.
Ο κ. Πάιατ, σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα, χαρακτήρισε ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων τη χώρα μας. «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια άποψη γι’ αυτή την περιοχή, που είναι να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν την πορεία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την ένταξη στην ΕΕ και αν το επιλέξουν, στο ΝΑΤΟ» υπογράμμισε.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ