Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας εισέβαλαν φοιτητές που συμμετείχαν μαζί με εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο. Κάποιοι παραμένουν στην είσοδο του κτιρίου, ενώ άλλοι έχουν μπει μέσα στο υπουργείο όπου πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους. Αίτημα να παραστεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν από το πρωί στο υπουργείο ζητούν μόνιμους διορισμούς και την εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών.

Αντιπροσωπείες των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, είχαν συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος επανέλαβε ότι αριθμός μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί.

Ένα ακόμη βασικό ζήτημα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί είναι και ο θεσμός των αναπληρωτών που, όπως λένε, διαλύει τις ζωές των εκπαιδευτικών αλλά δεν προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση στους μαθητές της χώρας.

Φωτογραφίες & Βίντεο: Ορέστης Καρύπης

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας