Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις κομμάτων μετά την αθώωση Αμβρόσιου για το κήρυγμα μίσους

Αντιδράσεις κομμάτων μετά την αθώωση Αμβρόσιου για το κήρυγμα μίσους

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα προκάλεσε η αθωωτική απόφαση για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο μετά τις απαξιωτικές του αναφορές κατά ομοφυλόφιλων αλλά και τις νέες του δηλώσεις με τις οποίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, τονίζει πως αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον τους. 

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα προκάλεσε η αθωωτική απόφαση για τον
μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο μετά τις απαξιωτικές του αναφορές κατά
ομοφυλόφιλων αλλά και τις νέες του δηλώσεις με τις οποίες, ούτε λίγο
ούτε πολύ, τονίζει πως αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον τους.

«Η αθώωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, όπως προσθέτει, «δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη και καταλήγει πως «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό, ώστε η δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της».

«Η χθεσινή αθώωση του μητροπολίτη Αμβρόσιου μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει, ειδικά όταν ο «αθώος» συνεχίζει να διασπείρει το ομοφοβικό του μίσος εντός της δικαστικής αίθουσας» σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σύμφωνα με τη ΔΗΣΥ, χθες χάθηκε μια μάχη για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας, ο αγώνας όμως συνεχίζεται.

«Ο Αμβρόσιος δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει τον παραληρηματικό του λόγο. Αποδέκτες αυτού του παραληρήματος γίνονται κατά καιρούς πολιτικοί, μετανάστες, άνθρωποι διαφορετικών δογμάτων και κοινωνικών ομάδων» αναφέρει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση.

«Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε ένα ομοφοβικό ξέσπασμά του. Τέτοια ρητορική μίσους απέχει παρασάγγας από τον λόγο που κηρύσσει η Εκκλησία. Αποφάσεις που αθωώνουν αυτές τις συμπεριφορές δε συνάδουν με ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, που έχει στον πυρήνα του την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσθέτει.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπογραμμίζει για το ίδιο θέμα ότι «λόγος μίσους του μητροπολίτη Αμβρόσιου, που επαναλήφθηκε επί τα χείρω εντός του δικαστηρίου, ενώπιον της έδρας, δεν φάνηκε αρκετός για την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου. Οφείλουμε να αναλογιστούμε αν δεν ήταν επαρκής ο νόμος, ή αν η τοπική έδρα δεν άντεχε να τον εφαρμόσει».

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024