Οποιοσδήποτε πολίτης δημοκρατικής χώρας, αν έλεγε «φτύστε τους» δίνοντας εντολή στους ομοϊδεάτες του να προβούν στη συγκεκριμένη ενέργεια κατά των ομοφυλοφίλων, σίγουρα θα είχε υποστεί κάποιου είδους τιμωρία.

Είτε πρόκειται για ομοφυλόφιλους είτε για κάθε πολίτη της Ελλάδας, η προτροπή σε βία εναντίον του πρέπει να αντιμετωπίζεται με κάθε δημοκρατικό μέσο. Κυρίως μέσω της προσφυγής στη Δικαιοσύνη.
Κι όμως, όταν είσαι ιεράρχης και κυρίως όταν λέγεσαι Αμβρόσιος, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα τιμωρηθείς.

Πηγαίνεις στο δικαστήριο, φωνάζεις μια ομάδα «πιστών» έξω από αυτό να λένε συνθήματα, επιχειρηματολογείς ότι το «φτύστε τους» είναι χαριτολόγημα και αμέσως οι δικαστές σε αθωώνουν.
Και τι κάνει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος την επόμενη κιόλας ημέρα, προφανώς παίρνοντας δύναμη από τη δικαστική απόφαση; «Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο να το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε» τόνισε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο».

Εύγε, και η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί και χειροκροτεί το άξιο αυτό τέκνο της Εκκλησίας που… κηρύττει το λόγο της αγάπης όπου βρεθεί.

Επειδή είναι σίγουρο ότι ο μητροπολίτης δεν θα τιμωρηθεί ποτέ επί τούτων, κι επειδή είναι «ταμπού» να μιλάει κανείς στην Εκκλησία για ομοφυλοφιλία καλό θα ήταν να πάψουμε να ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο είδος του ιεράρχη.

Αλλωστε, ο πρώην ταγματάρχης της Χωροφυλακής επί Χούντας, Αθανάσιος Λενής, μπορεί να έγινε μητροπολίτης και να απευθύνεται σε Χριστιανούς, αλλά τους λόγους του μίσους, τη ναζιστική φρασεολογία και τις πρακτικές των δικτατόρων δεν τα ξέχασε ποτέ.

Δεν υπάρχει «φάρμακο» για την αντιμετώπισή του, όσο τον στηρίζουν «πιστοί». Θα το… βρει από το Θεό, όπως λένε και στο χωριό του.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο