Η Τουρκία δεν θα σταματήσει την στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν έως ότου τελειώσει η δουλειά μας, διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο ενέκρινε ψήφισμα καταδικάζοντας την επιχείρηση, να μη «ματαιοπονεί». Ο τουρκικός στρατός κατέλαβε τις τελευταίες εβδομάδες το κύριο φράγμα του καντονιού του Αφρίν και έκλεισε τις βάνες αυτής της σημαντικής πηγής υδροδότησης της περιοχής, με την Άγκυρα να έχει ανακοινώσει ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την κουρδική πόλη από όλες τις πλευρές.

Η Τουρκία δεν θα σταματήσει την στρατιωτική της επιχείρηση στο Αφρίν έως ότου τελειώσει η δουλειά μας, διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την Ευρώπη να μη «ματαιοπονεί».

«Μη ματαιοπονείτε, δεν θα φύγουμε από εκεί μέχρι να γίνει η δουλειά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο ενέκρινε ψήφισμα καταδικάζοντας την επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν.

Μιλώντας σε τελετή απονομής στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι αυτές οι προσπάθειες του Ευρωκοινοβουλίου θα ήταν μάταιες, προσθέτοντας πως η Τουρκία βάζει από το ένα αφτί και βγάζει από το άλλο αυτά που τής λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να πει ούτε λέξη στην Τουρκία σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως «συνολικά 3.525 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί» από την έναρξη της επιχείρησης, τόνισε ακόμα ο τούρκος πρόεδρος.

Παρατηρητές και μη κυβερνητικές οργανώσεις εκφράζουν ανησυχία για τα ενδεχόμενα να πολιορκηθεί ή να δεχθεί επίθεση η πόλη των 350.000 κατοίκων, οι οποίοι δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και τρέχουν τώρα στις αγορές για να προμηθευθούν ψωμί, γάλα και κονσέρβες.

Ο τουρκικός στρατός κατέλαβε τις τελευταίες εβδομάδες το κύριο φράγμα του καντονιού του Αφρίν και έκλεισε τις βάνες αυτής της σημαντικής πηγής υδροδότησης της περιοχής.

Από την Τρίτη η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την κουρδική πόλη από όλες τις πλευρές, ενώ έχουν ήδη καταλάβει μια κοντινή πόλη και περί τα 90 κουρδικά χωριά.

Μολονότι ο Ερντογάν δήλωσε πως οι άμαχοι του Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου, κούρδοι αντάρτες αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν όλους τους δρόμους και πως είναι πολύ δύσκολη η έξοδος των αμάχων από την πόλη.

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr