Την «απερίφραστη» καταδίκη της επίθεσης εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση εν ώρα της διδασκαλίας, εξέφρασε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

Η ΠΟΣΔΕΠ εξέφρασε, επίσης, τη συμπαράστασή της στην καθηγήτρια και ανέφερε ότι πρόκειται για «ευθεία παραβίαση της αρχής της ακαδημαϊκής ελευθερίας στη διδασκαλία αλλά και του σεβασμού στην προσωπικότητα και την ανθρώπινη αξία μιας πανεπιστημιακής δασκάλου».

Η ΠΟΣΔΕΠ, με σχετική της ανακοίνωση, υπενθύμισε ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κρουσμάτων βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους και σχολίασε πως «είναι φανερό ότι οι ομάδες αυτές που προσπαθούν με τη βία να επιβάλουν τις απόψεις τους έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών, δηλ. ουσιαστικά την κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου το οποίο υποτίθεται ότι επικαλούνται και υπερασπίζονται».

«Πρόκειται περί διαστρέβλωσης, κακοποίησης και συστηματικής εκμετάλλευσής της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου από τις ομάδες αυτές οι οποίες έχουν πλήρως αποθρασυνθεί καθώς γνωρίζουν πια ότι δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει» προσθέτει.

Τέλος, η Ομοσπονδία ανέφερε ότι η απλή καταδίκη των γεγονότων δεν αρκεί, και κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να «αναλάβουν τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους και να πράξουν ό,τι απαιτείται για την προστασία της ζωής των φοιτητών, του προσωπικού και της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο