Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεδομένη η στήριξη της ΕΕ στο θέμα της ΑΟΖ, το μήνυμα Τουσκ σε Αναστασιάδη

Δεδομένη η στήριξη της ΕΕ στο θέμα της ΑΟΖ, το μήνυμα Τουσκ σε Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας και 23ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με τον Τουσκ να αναφέρεται σε «καλή συνομιλία» και τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο να σημειώνει ότι «επαναβεβαιώθηκε η σημασία της στήριξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας και 23ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με τον Τουσκ να αναφέρεται σε «καλή συνομιλία».

Στην τηλεφωνική συνομιλία αναφέρθηκε και o κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε ανάρτησή του στο Τwitter, στην οποία γράφει ότι έγινε «παραγωγική ανταλλαγή απόψεων επί της ατζέντας του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», σημειώνοντας ότι «επαναβεβαιώθηκε η σημασία της στήριξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο είχαν συζητηθεί στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντ. Τουσκ είχε καλέσει επειγόντως την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες, επισημαίνοντας ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024