Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθωώθηκε ο Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλοφίλων

Αθωώθηκε ο Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλοφίλων

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων.

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η δίκη χαρακτηρίστηκε από την «απολογία» μίσους του μητροπολίτη Αιγιαλείας, ο οποίος εμφανίστηκε αμετανόητος.

Η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές, με αποτέλεσμα να αθωωθεί.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορούνταν για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Την αθώωση του μητροπολίτη, ο οποίος κατηγορούνταν για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου.

Στο μεταξύ, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης ομάδα περίπου 60 αντιεξουσιαστών, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου και ανήρτησαν πανό.

Στην συνέχεια δημιουργήθηκε ένταση, όταν οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθησαν τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, να προσέρχεται στο δικαστικό μέγαρο.

Λίγη ώρα αργότερα, η ομάδα των αντιεξουσιαστών, αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κατά την διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους συμμετέχοντες έγραψαν συνθήματα τοποθέτησαν την σημαία της κοινότητας ΛΟΑΤ στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και κατέβασαν την ελληνική σημαία από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Στο επίμαχο άρθρο, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!».

Και συνέχιζε: «Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι-θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πια με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!».

«Σας συμβουλεύω -συνέχιζε- Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτιλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι!».

«Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!» κατέληγε ο μητροπολίτης.

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024