Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Τίποτα δεν θα διακόψει την επιστροφή στην κανονικότητα

Τζανακόπουλος: Τίποτα δεν θα διακόψει την επιστροφή στην κανονικότητα

«Τίποτα δεν πρόκειται να διακόψει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα -και αυτός είναι και ο βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για τις επόμενες 97 μέρες που μας χωρίζουν από το Eurogrpoup της 21ης Ιουνίου» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ.

«Τίποτα δεν πρόκειται να διακόψει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα -και αυτός είναι και ο βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για τις επόμενες 97 μέρες που μας χωρίζουν από το Eurogrpoup της 21ης Ιουνίου, στο οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την 4η αξιολόγηση, την μεταπρογραμματική εποπτεία και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Χαρακτήρισε ως «ένα ακόμη βήμα» στην πορεία για την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή επιτροπεία και την ανάκτηση της αυτοδύναμης πρόσβασης στις αγορές χρήματος τον Αύγουστο του 2018 τη χθεσινή επιτυχημένη έκδοση εντόκου γραμματείου διάρκειας ενός έτους, για πρώτη φορά μετά το 2010.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι το έντοκο γραμμάτιο έκλεισε με απόδοση 1,25% που καθορίστηκε πλήρως από τη ζήτηση. Το δημοπρατούμενο ποσό ήταν 625 εκατομμύρια ευρώ το ύψος των προσφορών έφτασε στο 1,986 δις και τελικά το γραμμάτιο καλύφθηκε 100% από ξένους επενδυτές» σημείωσε.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η προηγούμενη απόδοση τον Απρίλιο του 2010 είχε απόδοση 4,85%.

Όπως είπε, «η έκδοση του εντόκου γραμματίου επιβεβαιώνει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει δυναμικά και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται στις διεθνείς αγορές» και «διαψεύδει» τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κ. Μητσοτάκη.

«Το γεγονός αυτό που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της που επιμένουν να μιλούν για καθίζηση και στασιμότητα.»

» Αρκεί κανείς να συγκρίνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αλλά και τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας σήμερα, με αυτά που παραλάβαμε το 2015, για να κατανοήσει το αβάσιμο και ψευδές του συνόλου του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας.»

» Όσο λοιπόν και αν επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικόνα αδιεξόδου, η πραγματικότητα τους διαψεύδει», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024