Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η δήλωση του Χιμένεθ που... τιμωρεί και την ΑΕΚ

Η δήλωση του Χιμένεθ που… τιμωρεί και την ΑΕΚ

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στο ραδιόφωνο της πατρίδας του «Cadena SER» ότι «ο Μελισσανίδης μας είπε να μην βγούμε στο γήπεδο», βάζουν σε μπελάδες και υπαρκτό κίνδυνο και την ΑΕΚ, μετά την ένσταση του ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στο ραδιόφωνο της πατρίδας του «Cadena SER» ότι «ο Μελισσανίδης μας είπε να μην βγούμε στο γήπεδο», βάζουν σε μπελάδες και υπαρκτό κίνδυνο και την ΑΕΚ, μετά την ένσταση του ΠΑΟΚ.

Τα νομικά επιτελεία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κάνουν φύλλο και φτερό κάθε λεπτομέρεια, κάθε φωτογραφία, κάθε κείμενο που έχει γραφτεί, κάθε τι που έχει ειπωθεί από το βράδυ της Κυριακής. Κάθε τι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα για να σώσουν ό,τι σώζεται.

Μία αέναη προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν φταίνε (ή φταίνε… λιγότερο) για ό,τι έγινε. Και μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η τιμωρία που θα λάβει θα είναι βαριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ήδη έχει βρεθεί μία πολύ επιβαρυντική δήλωση, που μπορεί να «κάψει» την Ένωση. Μία δήλωση του Μανόλο Χιμένεθ, που επιβεβαιώνει ότι την απόφαση να μην βγει στο γήπεδο η ΑΕΚ, δεν τη πήρε κάποιος από τους ανθρώπους της, που βρίσκονταν στην Τούμπα, αλλά ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Κάτι που μπορεί να ανατρέψει σημαντικά τα δεδομένα και να προκαλέσει την τιμωρία ΚΑΙ της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena SER», μέσα από τα αποδυτήρια της Τούμπας, ο Χιμένεθ είχε δηλώσει ότι «Ο ΠΑΟΚ ήθελε να συνεχίσουμε το παιχνίδι, αλλά ο πρόεδρός μας είπε “ΟΧΙ. Δεν πρόκειται να παίξετε γιατί στο γήπεδο υπάρχει ένας άνθρωπος με πιστόλι”». Με τα λόγια του προπονητή των Κιτρινόμαυρων να δίνουν… πάσα στο νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, για την υπερασπιστική του γραμμή.

Τι σημαίνει αυτό; Λέγεται ότι ήδη οι Θεσσαλονικείς έχουν ζητήσει από το «Cadena Ser Catalunia» το ηχητικό των δηλώσεων του Χιμένεθ, για να κάνουν λεπτομερή μετάφραση και να καταδείξουν ότι η εντολή να μη βγει η ΑΕΚ δόθηκε από ανθρώπους που δεν βρίσκονταν καν στο γήπεδο, άρα δεν γίνεται να ένιωσαν κίνδυνο ή να αισθάνθηκαν απειλή!

Μάλιστα, οι νομικοί του ΠΑΟΚ αναμένεται να ισχυριστούν στην ένσταση που έχουν καταθέσει ότι στο φύλλο αγώνα αναφέρεται με σαφήνεια ότι ο διαιτητής Κομίνης δεν αναφέρει ως υπαίτιο της μη ολοκλήρωσης του αγώνα τους Θεσσαλονικείς.

Αλλά απλώς σημειώνει την τοποθέτηση της ΑΕΚ περί… φόβου. Με νομικούς κύκλους να αναφέρουν ότι η δήλωση του Χιμένεθ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση, βάζοντας και την ΑΕΚ στο κάδρο της τιμωρίας.

Κάτι, βεβαίως, που θεωρείται πιθανό να συμβεί από νομικές πηγές, καθώς το «αίολο» φύλλο αγώνα δίνει τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να παρασύρει στην τιμωρία και την Ένωση. Ασχέτως της δεδομένης σκληρής ποινής που θα επιβληθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να θεωρείται διόλου απίθανο εάν δούμε τον αθλητικό δικαστή να επιβάλλει ποινή και στην ΑΕΚ. Ή ακόμη και να κατακυρώνει το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε, εξάλλου ότι μέσα στην παραζάλη και την αγωνία του ο Κομίνης ξεκαθάρισε ότι το σκορ βρισκόταν στο 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν η Ένωση δεν βγήκε στο γήπεδο.

Πού καταλήγουμε; Ο ΠΑΟΚ θα υποστεί τεράστιες κυρώσεις και δικαιότατα, καθώς οι παράγοντές του έσφαλαν. Διασύρθηκαν διεθνώς, με τις ενέργειές τους καταδίκασαν την ομάδα τους και γενικώς είναι ένοχοι. Ξεκάθαρο, αδιαμφισβήτητο. Με βάσει το γράμμα του νόμου, όμως, και η ΑΕΚ είναι πιθανό να υποστεί και η ίδια κυρώσεις! Και ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι έχει τον… τρόπο του με την (αθλητική) δικαιοσύνη…

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024