Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφορία: Εως 30 Μαρτίου οι βεβαιώσεις αποδοχών στο Taxisnet

Εφορία: Εως 30 Μαρτίου οι βεβαιώσεις αποδοχών στο Taxisnet

Αντίστροφα άρχισε να μετρά ο χρόνος για το ετήσιο ραντεβού των φορολογούμενων με την Εφορία.

Μαρία Βουργάνα

Αντίστροφα άρχισε να μετρά ο χρόνος για το ετήσιο ραντεβού των φορολογούμενων με την Εφορία.

Το πρώτο βήμα, που ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής των φετινών δηλώσεων έγινε. Με απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής δίνεται προθεσμία έως τις 30 Μαρτίου στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2017.

Εξαιρετικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 29η Ιουνίου.

Οι φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2017 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους και τα τεκμήρια.

Τα νέα φορολογικά έντυπα έχουν ήδη σχεδιαστεί με τη βασικότερη αλλαγή στον έντυπο Ε1 να αφορά στους κωδικούς 049-050 όπου οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες θα δηλώνουν τις δαπάνες για αγορές ή παροχής υπηρεσιών που πραγματοποίησαν με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking. Οι δαπάνες αυτές, εξασφαλίζουν φέτος την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή:
– Η προθεσμία για την υποβολή του αρχείου των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, των βεβαιώσεων των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και των βεβαιώσεων εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα είναι η 30ή Μαρτίου 2018
– Ειδικά για τις περιπτώσεις καταβολής μερισμάτων σε φυσικά πρόσωπα από νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ορίζεται η 29η Ιουνίου 2018.

Κυρώσεις εκπρόθεσμης υποβολής

Για όσα αρχεία υποβληθούν μετά τις 30.3.2018 και 29.6.2018 αντίστοιχα, αλλά μέχρι και τις 31.12.2018, δεν θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 54 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024