Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έπεσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ»

Έπεσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», οδήγησε τον υπουργό κ. Σταθάκη να «παγώσει» τη διαδικασία, η οποία θα επαναρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

Φρένο στην υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» προκάλεσε το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε από τις 08:00 το πρωί της Τρίτης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, λόγω των πολλών προσπαθειών εισόδου στο σύστημα από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Το γεγονός αυτό, ανάγκασε μάλιστα τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να ζητήσει «συγνώμη από τους πολίτες».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο να οφείλονται αυτές οι προσπάθειες σε χρήση κακόβουλου λογισμικού, καθώς από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες ήταν πολύωρη, καθώς επιχειρούσαν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους σε ένα σύστημα το οποίο λειτουργούσε με αρκετά αργούς ρυθμούς ή καθόλου, έχοντας παράλληλα το άγχος που ενέχει κάθε διαδικασία όπου τηρείται σειρά προτεραιότητας.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, «καθώς και να δεσμευτώ ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα».

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης αποφάσισε να «παγώσει» τη λειτουργία του συστήματος, και πλέον η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί εκ νέου από την ερχόμενη εβδομάδα με την παρακάτω σειρά:

  • Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
  • Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
  • Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Συγχαρητήρια από το ΤΕΕ για τη «συγνώμη Σταθάκη»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για παράταση στις προθεσμίες έναρξης του νέου προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη «για την ανταπόκρισή του στα αιτήματα του ΤΕΕ και του τεχνικού κόσμου για μια πρώτη αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίστηκαν στο πληροφοριακό σύστημα του νέου «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ».

«Προσωπικά, του αναγνωρίζω τη γενναιότητα και την ευθιξία να ζητήσει τουλάχιστον συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία του τελευταίου διαστήματος» συμπλήρωσε ο κ. Στασινός και ζήτησε από τον υπουργό να εξετάσει και τους υπόλοιπους προβληματισμούς που του έθεσαν για την ορθή υλοποίηση του προγράμματος και την επίτευξη των στόχων εξοικονόμησης ενέργειας της χώρας».

    in.gr

    Sports in

    Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

    Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Τρίτη 19 Μαρτίου 2024