Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ώρα μηδέν για το ποδόσφαιρο μετά τα έκτροπα της Τούμπας

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το ποδοσφαιρικό «τέρας» που η ίδια δημιούργησε με τις αποφάσεις της, την αβελτηρία της, αλλά και μια σκανδαλώδη εύνοια που επέδειξε προς την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το ποδοσφαιρικό «τέρας» που η ίδια δημιούργησε με τις αποφάσεις της, την αβελτηρία της, αλλά και μια σκανδαλώδη εύνοια που επέδειξε προς την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Το «όπλο» που είχε ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μπορεί, ευτυχώς, να μην τραβήχτηκε από τη θέση του, ωστόσο, έδωσε τη χαριστική βολή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα που είχε απαξιωθεί αρκετές φορές φέτος με σκανδαλώδεις αποφάσεις, με τελευταία την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, να πάρει πίσω την πρωτόδικη απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

Αλλά και με τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να παίξει η ομάδα με φιλάθλους στον αγώνα με την ΑΕΚ. Κάτι που όπως αποκάλυψε το site «to10.gr» ήταν γνωστό στη Θεσσαλονίκη ημέρες πριν και μάλιστα είχαν τυπωθεί και τα εισιτήρια. Γεγονός που δείχνει ότι κάποιοι… γνώριζαν την απόφαση εκ των προτέρων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα μοιάζει με μια προσπάθεια να «κόψει το καρπούζι» στα δύο, αντί να προβεί σε γενναίες αποφάσεις. Μια μεσοβέζικη λύση με το Μέγαρο Μαξίμου σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου», αλλά και με προφανή αδυναμία να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Όσο ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης καταζητείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τι τελικά πρέπει να γίνει ώστε να μην πληρώσει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ομάδες, η Εθνική, τις εικόνες που είδαμε όλοι στην Τούμπα.

Τιμωρία

Κυρίως δεν πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση να κινήσει τις διαδικασίες για την τιμωρία του ΠΑΟΚ για την απίστευτα προκλητική όσο κι επικίνδυνη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη.

Δεν είναι μόνον οι εικόνες ενός οργισμένου παράγοντα που μπαίνει σε ένα γήπεδο έχοντας όπλο. Είναι συνολικά το κλίμα τρόμου που επικράτησε, οι απειλές σε βάρος των διαιτητών μέσα στο γήπεδο και όσα συνέβησαν στις περίπου τρεις ώρες που μεσολάβησαν μέχρι να βγει το φύλλο αγώνος.

Η τιμωρία πρέπει να πέσει με βάση τις εικόνες, τις μαρτυρίες όσων ήταν στο γήπεδο, αλλά και του φύλλου αγώνος που καταγράφει με λεπτομέρεια όσα συνέβησαν. Αν μάλιστα ισχύουν, και καταγγελθούν κι ενώπιον των δικαστηρίων, οι απειλές σε βάρος του διαιτητή Κομίνη και της οικογένειάς του, τότε πρέπει να πέσει πέλεκυς.

Δεν αρκούν άλλωστε οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για αναζήτηση των ευθυνών ή ότι δεν θα φοβηθεί το πολιτικό κόστος. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να κινήσει τις διαδικασίες και να βάλει τα νομικά «φράγματα», προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές.

Άλλωστε, ο διεθνής διασυρμός που υπέστη η χώρα από τις σκηνές Φαρ Ουέστ στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στην εικόνα της Ελλάδας. Και μόνο γι’ αυτό κάποιος πρέπει να πληρώσει…

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα

«Στο 10ο λεπτό του αγώνα απομάκρυνα για την μεν γηπεδούχο τον εκπρόσωπό της κύριο Παντελή Κωνσταντινίδη για την δε φιλοξενούμενη τον κύριο Καλτσίδη Γεώργιο ο οποίος βρίσκονταν στον επιπλέον πάγκο με την ιδιότητα ως ποδοσφαιρικό τιμ διότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε απόφαση μου εγκαταλείποντας την τεχνική περιοχή.

Στο 50ο λεπτό του αγώνα έγιναν οι συστάσεις από τα μεγάφωνα για την χρήση λέιζερ από φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Στο 83ο λεπτό του αγώνα απομάκρυνα από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας τον προπονητή Χιμένεθ Εμάνουελ διότι στην απόφασή μου εξήλθε της τεχνικής περιοχής διαμαρτυρόμενος έντονα.

Στο 89ο λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β’ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη, (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του.

Προτού ανακοινώσω την απόφαση μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κύριος Σαββίδης Ιβάν με την συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κύριο Βασίλη Δημητριάδη τον οποίο απώθησε βίαια.

Ταυτόχρονα ο δηλωθείς ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κύριος Λούμπος Μίχελ με πλησίασε απειλητικά και μου είπε. You are finished today. Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά την βίαιη είσοδο του κύριου Σαββίδη ο οποίος οπλοφορούσε και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω) εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι την στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024