Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θετικός ο Τσίπρας στην πρόταση για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Θετικός ο Τσίπρας στην πρόταση για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συζήτησαν διεξοδικά ο πρωθυπουργός και ο Στ.Θεοδωράκης. Ο Αλ.Τσίπρας αναγνώρισε ως εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο πλαίσιο αυτό η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. Ενημέρωσε δε τον επικεφαλής του Ποταμιού για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συζήτησαν διεξοδικά ο πρωθυπουργός και ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ως εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο πλαίσιο αυτό – όπως είπε- η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός, εξηγούν οι ίδιες πηγές, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Επίσης εξέφρασε την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση, κάτι που θα ζητήσει και στα υπόλοιπα κόμματα.

Προς αποφυγή παρερμηνειών οι κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό – επιχειρησιακό.

in.gr

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024