Την ενοχή των δύο Αλβανών και του επιχειρηματία Άρη Φλώρου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μίνα Μουστάκα

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο Αλβανοί και ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014.

Κατά την ώρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου κανένας από τους κατηγορούμενους δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη διάσκεψη έκρινε ότι:

• Ο Dulce Olti είναι ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από κοινού. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

• Ο Bako Arber είναι ένοχος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.

• Ο Άρης Φλώρος είναι ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά πλειοψηφία. (Η μειοψηφία είχε την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή 17 ετών).

Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, ενώ απέρριψε τα αιτήματα χορήγησης ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power. Απολογούμενος είχε αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr