Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κληρώνει» η δόση των 5,7 δισ. ευρώ στο Eurogroup

«Κληρώνει» η δόση των 5,7 δισ. ευρώ στο Eurogroup

Με τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ καθώς και την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ασχοληθεί σήμερα το Eurogroup.

Με τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ καθώς και την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ασχοληθεί σήμερα το Eurogroup.

Εκτός ατζέντας παραμένουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους και το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας. Τα δύο αυτά θέματα θα εξεταστούν στις 27 Απριλίου στη Σόφια, όπου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο στατηγικής ανάπτυξης.

Η ατζέντα του σημερινού Eurogroup περιλαμβάνει ενημέρωση από το κουαρτέτο αναφορικά με τον πρώτο γύρο επαφών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης. Το Eurogroup αναμένεται να επιβεβαιωθεί πως η κυβέρνηση υλοποίησε και τα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και ως εκ τούτου θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των χρημάτων.

Στο μέτωπο της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, στις 2 Μαρτίου το EuroWorking Group πιστοποίησε την ικανοποίηση και των δύο τελευταίων προαπαιτούμενων (αύξηση και διάχυση σε όλη την επικράτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς και έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το Ελληνικό) της τρίτης αξιολόγησης και τώρα ο λόγος περνά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ESM.

Η εκταμίευση της δόσης, μετά την επικύρωση της έγκρισης του ESM από τα εθνικά κοινοβούλια αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαΐου.

Σημειώνεται ότι το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ από τα 5,7 δισ. προορίζεται για το μαξιλάρι ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει η χώρα στα πλαίσια του σχεδίου για αυτόνομη έξοδο στις αγορές μετά το αναμενόμενο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο.

Στο Eurogroup του Ιουνίου πρόκειται να συμφωνηθούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, το μεταμνημονιακό πλαίσιο της Ελλάδας, ενώ πρέπει να έχει κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση και να έχει αποφασιστεί το ύψος της τελικής δόσης.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024