Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε σήμερα, Παρασκευή, επιστολή στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE), Antonin Morcky, για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Με την επιστολή του ο πρόεδρος της Ολομέλειας ενημερώνει τον ομόλογό του, του CCBE, για την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα, εξ’ όσων γνωρίζουμε, απαγγελθεί σε βάρος τους κατηγορίες.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος της Ολομέλειας καλεί το CCBE να παρέμβει στις τουρκικές αρχές προκειμένου να τηρηθούν όλες οι δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, ιδίως η απαγόρευση στέρησης της προσωπικής ελευθερίας χωρίς προηγούμενη δικαστική κρίση, πολλώ δε μάλλον χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, καθώς και οι αρχές της δίκαιης δίκης.

Προς τούτο, ζητείται από το CCBE να σταλεί αντιπροσωπεία δικηγόρων στην Αδριανούπολη, ως παρατηρητών για τα ανωτέρω θέματα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο