Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος: Στην Τουρκία έχουμε δύο έλληνες ομήρους

Καμμένος: Στην Τουρκία έχουμε δύο έλληνες ομήρους

«Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό» τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο έλληνες ομήρους, έναν
αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό» τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος
Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με το ρουμάνο ομόλογό του, Μ.Φίφορ, στο Βουκουρέστι, ζήτησε τη στήριξή του για «την άμεση απελευθέρωση των νατοϊκών, ευρωπαίων και ελλήνων στρατιωτικών», ανεβάζοντας έτσι τους τόνους.

«Εργαζόμαστε για την ειρήνη, παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με το Ρουμάνο ομόλογό του Μιχάι Φίφορ στο Βουκουρέστι.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην πολιτική της χώρας μας για τη δημιουργία τόξου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική.»

» Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο [και θα φτάνει] έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα, για το μέλλον των λαών μας».

Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας «με ορθή χρήση των ευρωπαϊκών αμυντικών χρηματοδοτήσεων και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας», όπως είπε ο Έλληνας υπουργός.

«Δαπανούμε πολλά χρήματα για την άμυνα και για τη συμμαχία. Ωστόσο, να είστε σίγουροι -και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση- ότι είμαστε επίσης έτοιμοι για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας.»

» Μια τέτοια συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες μπορεί να συνεισφέρει στην άμυνα, την ασφάλεια, την έρευνα και ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας», επισήμανε ο κ. Καμμένος.

«Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ιστορικά ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από εδώ, από το Βουκουρέστι» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024