Reuters: Το Δημόσιο εξετάζει την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ
Την πώληση έως και του 51% των μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους Μνημονιακούς στόχους για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές και συνδικαλιστικές πηγές.
Την πώληση έως και του 51% των μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους Μνημονιακούς στόχους για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές και συνδικαλιστικές πηγές.
Το Δημόσιο ελέγχει το 35,5% του μετοχικού κεφαλαίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, όμως, σύμφωνα με το Reuters, μελετά την διάθεση και μέρους των μετοχών που κατέχει η εταιρεία Paneuropean Oil and Industrial Holdings’, ώστε το συνολικό ύψος της πώλησης να φτάσει στο 51%.
Η Paneuropean Oil and Industrial Holdings’, που ανήκει στον όμιλο Λάτση, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στα Ελληνικά Πετρέλαια, με συμμετοχή 45,5%.
H Paneuropean Oil δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση του Reuters, λέγοντας πως εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.
Ως εναλλακτική λύση η Αθήνα εξετάζει την έκδοση εταιρικού ομολόγου, αν και αυτό είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με το Reuters, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει την υπόθεση έως το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το τρίτο Μνημόνιο.
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου των ΕΛΠΕ δήλωσε στο Reuters πως ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης παρουσίασε στους εργαζόμενους τις δύο επιλογές κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εργαζόμενους την προηγούμενη εβδομάδα.
in.gr
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
- ΟΟΣΑ: Στην 4η θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό η Ελλάδα τον Μάιο
- «Ο Κουλιεράκης είναι στο στόχαστρο της Κόβεντρι» (pic)
- Αλέκος Αλεξανδράκης: Πόσο πωλείται η πέτρινη βίλα του ηθοποιού στη Νέα Πέραμο
- Τσίπρας: Σήμερα ξέρω καλά και το τι θέλω να πετύχω και το πώς θα το κάνω
- Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/7): «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442