Προσφυγή κατά της Κομισιόν για την έγκριση σε ουγγρικό πυρηνικό σταθμό
Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, από κοινού με αυτή της Αυστρίας, θα προσφύγουν εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή επέτρεψε στην Ουγγαρία να επεκτείνει τον ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό της σταθμό Παξ, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα, παίρνοντας θέση εναντίον της πυρηνικής ενέργειας.
Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, από κοινού με αυτή της Αυστρίας, θα προσφύγουν εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή επέτρεψε στην Ουγγαρία να επεκτείνει τον ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό της σταθμό Παξ, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα, παίρνοντας θέση εναντίον της πυρηνικής ενέργειας.
Η κυβέρνηση της Αυστρίας, η οποία γειτνιάζει με την Ουγγαρία, έχει κάνει σαφές ότι θα προσφύγει εναντίον της Κομισιόν στο Δικαστήριο της ΕΕ. Η Βιένη κατά παράδοση εναντιώνεται στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
«Θα υποστηρίξουμε ενεργά την προσφυγή της Αυστρίας», τόνισε η Κάρολ Ντίσμπουργκ, η υπουργός Περιβάλλοντος του Λουξεμβούργου, σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
«Είναι σημαντικό να μην επενδυθούν δημόσια κεφάλαια στην πυρηνική ενέργεια. Είναι απόλυτα λάθος δρόμος», επέμεινε η υπουργός, η οποία ανήκει στους Πράσινους.
Το σχέδιο της Ουγγαρίας να κατασκευαστούν δύο νέοι αντιδραστήρες στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Παξ με τη βοήθεια της Rosatom, της ρωσικής κρατικής εταιρείας ατομικής ενέργειας, έλαβε το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ αυτόν τον μήνα. Κατά τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς φορείς, η Βουδαπέστη συμφώνησε να λάβει διάφορα μέτρα για τη διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού στο πεδίο της ενέργειας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταστήσει σαφές πως θα υπερασπιστεί την απόφασή της στο δικαστήριο.
Σε πολλές τέτοιες εξαιρετικά περίπλοκες από νομική και τεχνική άποψη υποθέσεις, το Δικαστήριο της ΕΕ, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, έχει δικαιώσει επανειλημμένα την Κομισιόν.
in.gr
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους
- Λόρεν Μπένετ: Πέθανε η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο Party Rock Anthem των LMFAO
- ΠΑΣΟΚ: Ο εκτός γραμμής Σγουρός, οι δύο εικόνες του κόμματος και το σχέδιο «Αττική»
- Ζλάταν για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όμηρος του εγώ του η Πορτογαλία»
- Λύκοι υιοθέτησαν κουτάβι στη Μακεδονία – Βίντεο με τις στιγμές που του προσφέρουν τροφή και νερό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442