Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενστάσεις από την αντιπολίτευση στην Προκαταρκτική για Novartis

Ενστάσεις από την αντιπολίτευση στην Προκαταρκτική για Novartis

Για προσπάθεια στοχοποίησης ακόμη και μελών της Προανακριτικής Επιτροπής πριν μάλιστα ξεκινήσει το έργο της μιλά η αντιπολίτευση, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος εγείρει θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας και ζητά να δοθεί η δυνατότητα εξέτασης μαρτύρων.

Για προσπάθεια στοχοποίησης ακόμη και μελών της Προανακριτικής Επιτροπής
πριν μάλιστα ξεκινήσει το έργο της μιλά η αντιπολίτευση, ενώ ο Ευάγγελος
Βενιζέλος εγείρει θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας και ζητά να δοθεί η
δυνατότητα εξέτασης μαρτύρων.

Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγείρει θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται οι προϋποθέσεις του άρθρου 154 (παρ.3,εδ.α΄) του κανονισμού της Βουλής κατά το οποίο «η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια τις πράξεις ή τις παραλείψεις που σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης των υπουργών είναι αξιόποινες και μνημονεύει τις διατάξεις που παραβιάστηκαν».

Προσθέτει πως στην κυβερνητική πρόταση δεν προσδιορίζονται καθόλου οι πράξεις ή οι παραλείψεις που θεωρούνται αξιόποινες και επαναλαμβάνει το αίτημά του να μπει η Επιτροπή στην ουσία της υπόθεσης με εξέταση μαρτύρων, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή μέχρι τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Από την πλευρά της ΝΔ τονίστηκε μέσω του Μάκη Βορίδη, πως το κόμμα προσέρχεται με σκοπό να αποκαλυφθούν ή έκταση και το μέγεθος του ζητήματος αλλά και να αποκαλυφθεί η σκευωρία από κυβερνητικής πλευράς με την κατασκευή δήθεν υπόπτων.

Τη Δευτέρα πάντως, στην πρεμιέρα της Επιτροπής, αναφέρθηκε μέσω μιας επιστολής που εστάλη στο Προεδρείο της Βουλής αλλά και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου για συγκεκριμένο μέλος της Επιτρππής, το οποίο κατηγορήθηκε από φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι ήταν «ευνοούμενο από τη Novartis».

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024