Πολυετείς ποινές για τους Αλγερινούς που βίασαν φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη
Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν δύο υπήκοοι Αλγερίας που κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ύστερα από εμπλοκή σε υπόθεση βιασμού εις βάρος φοιτήτριας.
Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν δύο υπήκοοι Αλγερίας που κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ύστερα από εμπλοκή σε υπόθεση βιασμού εις βάρος φοιτήτριας.
Εκτός από την κατηγορία του βιασμού κρίθηκαν ένοχοι για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ληστείες, κλοπές κ.ά., ενώ το δικαστήριο τους τιμώρησε με συνολικές ποινές κάθειρξης 29 ετών, τον πρώτο, και 21 ετών, τον δεύτερο. Για τον βιασμό κατηγορείται ένας ακόμη Αλγερινός που παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, 19, 22 και 29 ετών, είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016 στη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί καταγγελία φοιτήτριας τους ΑΠΘ ότι τη λήστεψαν και ασέλγησαν εναντίον της, μετά από πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη.
Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε διαμέρισμα που νοίκιαζε ένας εξ αυτών και από το οποίο κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά χασίς, κλεμμένα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ, κ.ά.
Στον ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν τρεις ακόμη αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους ένας ακόμη Αλγερινός, ένας Σύρος και ένας υπήκοος Δυτικής Σαχάρας, που καταδικάστηκαν για τα ναρκωτικά σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 15 ετών.
Οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό, απολογούμενοι παραδέχθηκαν την πράξη τους, αλλά υποστήριξαν ότι έγινε με τη συναίνεση του θύματος, ενώ για τα ναρκωτικά όλοι οι κατηγορούμενοι είπαν ότι δεν είχαν εμπλοκή με εμπόριο και διακίνηση, αλλά τα είχε αφήσει ένας Αλβανός για φύλαξη.
Όλοι οι καταδικασμένοι επέστρεψαν στις φυλακές μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τα δύο συστατικά για ένα επιτυχημένο πρωινό
- Καιρός: Θυελλώδεις νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο – Πού θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Αποκάλυψη in: Η αρμόδια Επιτροπή για τις παρεμβολές «διαψεύδει» την ΥΠΑ για το «μπλακ αουτ» των αεροδρομίων
- Ο Μπίλι Τζόελ εκπλήσσει το κοινό με την πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωση με εγκεφαλική πάθηση
- Τέσσερα μυστικά για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού
- Η καταβόθρα της Νεστάνης: Ένα σπήλαιο με κατεύθυνση την Αργολίδα
- Citi Institute: Τα deepfakes της AI το νέο πρόσωπο της εξαπάτησης – Όταν δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτό που βλέπεις και ακούς
- Μαξίμου: Προσπάθεια δικαιολόγησης της κυνικής δήλωσης Μητσοτάκη για την επιδρομή Τραμπ στη Βενεζουέλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442