Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο Σαντορίνης: Πρόσληψη γευσιγνώστη ελαιολάδου και πωλητή λαμπτήρων

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Πρόσληψη γευσιγνώστη ελαιολάδου και πωλητή λαμπτήρων

Καταγγελιών συνέχεια για το «αμαρτωλό» Νοσοκομείο Θήρας στη Σαντορίνη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) απαντώντας στις «απειλές» του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι για τη στελέχωση του νοσοκομείου προσελήφθησαν ...γευσιγνώστης ελαιολάδου και πωλητής λαμπτήρων.

Καταγγελιών συνέχεια για το «αμαρτωλό» Νοσοκομείο Θήρας στη Σαντορίνη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) απαντώντας στις «απειλές» του νοσοκομείου καταγγέλλει ότι για τη στελέχωση του νοσοκομείου προσελήφθησαν …γευσιγνώστης ελαιολάδου και πωλητής λαμπτήρων.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η επιλογή των διευθυντών και υποδιευθυντών του νοσοκομείου δεν έγινε από 5μελή επιτροπή, όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της ΑΕΜΥ ΑΕ (θυγατρική εταιρεία του υπουργείου Υγείας με αρμοδιότητα τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης) αλλά αντίθετα από 3μελή επιτροπή με επικεφαλής ένα μέλος του ΔΣ ΑΕΜΥ, «ο οποίος έχει ως βασική ιδιότητα ότι είναι «γνωστό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη. Πρόκειται για τον κ. Παγκαλίδη»».

Σύμφωνα με την καταγγελία, στην 3μελή επιτροπή ήταν επίσης δύο διευθυντές της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού, υπάλληλοι της ΑΕΜΥ, η διοικητική διευθύντρια και ο διευθυντής προγραμματισμού, στελέχη που συμμετείχαν και στην προηγούμενη 5μελή επιτροπή που επέλεξε τους αποπεμφθέντες διευθυντές.

Αυτό κάνει την ΠΟΕΔΗΝ να διερωτάται: «οι εν λόγω δύο διευθυντές, που συμμετείχαν και στις δύο επιτροπές, διαπίστωσαν ότι οι αποπεμφθέντες διευθυντές δεν έχουν τα προσόντα, αν και έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία σε Διευθυντικές θέσεις και αντί αυτών διαπίστωσαν πως τα προσόντα για να προσληφθούν είχαν ο γευσιγνώστης ελαιόλαδου, ο μηχανικός μοτοσυκλετών και ο πωλητής λαμπτήρων. Όταν συμμετείχαν και στην πενταμελή επιτροπή που έκανε την πρώτη επιλογή με την προηγούμενη Διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ είχαν διαπιστώσει ότι οι αποπεμφέντες είχαν τα προσόντα και εισηγήθηκαν την πρόσληψή τους. Τώρα τι άλλαξε και προσλήφθηκαν άτομα από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ;».

Εν ολίγοις η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ότι προέβη σε διορισμούς ημετέρων (δεδομένου ότι ο πρώην συνεργάτης του Χαράλομπος Πανοτόπουλος ενέχει ρόλο αντιπροέδρου στην ΑΕΜΥ) και συστήνει στη διοίκηση του νοσοκομείου «να μην ασχολείται με την ΠΟΕΔΗΝ γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου (ρουσφέτια) δεν μιλάμε για σχοινί (αξιοκρατία)».

Τέλος, διερωτάται τι θα γίνει με τις συμβάσεις των 130 εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Μάιο «για το τι μπορεί να κάνει ο κος Παγκαλίδης και ο κος Πανοτόπουλος; Μπορεί να τους απολύσεις όλους;».

Και υπενθυμίζει ότι, η ΑΕΜΥ δεν ανανέωσε τη σύμβαση καρδιολόγου που ήταν επιστημονικός διευθυντή του Νοσοκομείου Σαντορίνης αν και ήθελε να παραμείνει. «Βοά η Σαντορίνη ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του επειδή προσέφυγε με τους άλλους γιατρούς στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας τις επισφαλείς εφημερίες, λόγω έλλειψης ιατρών και εργασιακής εξουθένωσης. Τους άλλους γιατρούς δεν μπορεί να τους απολύσει που συνυπέγραψαν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Είναι γιατροί του ΕΣΥ. Τους απαγορεύει όμως η ΑΕΜΥ ΑΕ να γίνουν Διευθυντές ιατρικών τμημάτων στο υποτιθέμενο Δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορίνης» καταγγέλλει η Ομοσπονδία. Αφού είναι Δημόσιο το Νοσοκομείο όπως λέει ο κ. Πολάκης γιατί οι επιλογές του προσωπικού δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις των γιατρών με τη διαδικασία που επιλέγονται οι γιατροί του ΕΣΥ; Που είναι η αξιοκρατία; Γιατί η κυβέρνηση δεν ψηφίζει διάταξη εισάγοντας αξιοκρατικές προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Είναι Δημόσιο ή μαγαζί γωνία για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά;».

Μαίρη Μπμπή

health.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024