
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών
Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με απόφαση που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αδριανούπολη.
Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με απόφαση που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αδριανούπολη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, το αίτημα απορρίφθηκε λόγω του ότι οι δύο στρατιώτες δεν διαθέτουν κάποια κατοικία στην περιοχή, καθώς επίσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων.
Η υπεράσπιση είχε ζητήσει να δηλωθεί ως προσωρινή κατοικία των δύο στρατιωτικών το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ώστε να αποφυλακιστούν, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση κάτι που απορρίφθηκε από το δικαστήριο.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πλέον είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυό τους θα μείνουν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι φυλακές που κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί στην Αδριανούπουλη είναι υψίστης ασφαλείας. Σημειώνουν, δε, ότι κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς.
Στην Αδριανούπολη έφθασαν τα ξημερώματα και οι γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πήραν άδεια από τον γενικό εισαγγελέα για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους δύο έλληνες στρατιωτικούς επισκέφθηκαν οι γονείς στις φυλακές Αδριανούπολης το μεσημέρι.
Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και -κατά πληροφορίες- έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονταν πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.
in.gr
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Το κόστος της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο και άλλα διαμόνια στην σύνοδο της Αρμενίας
- Συνταγή: Σπιτική κασερόπιτα
- Αναπροσανατολισμός στη σκιά Τραμπ – Το υπό πίεση ΝΑΤΟ, η Ευρώπη των διλημμάτων και η ΕΕ ως «πολύφερνη νύφη»
- Τραμπ: Δεν μπορώ να πω αν η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ – Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε πολιτικά σκάφη, στο Ορμούζ
- Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κίνα – Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

